USAs korraldati Hiina narkokurjategijate vastu suurhaarang

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanepitaimed.
Kanepitaimed. Foto: Ethan Miller/AFP/Scanpix

USA föderaalagendid ja politsei korraldasid suurhaarangu rohkem kui sajale hoonele, kus hiinlaste juhitud ebaseadusliku äri käigus kasvatati kanepitaimi, teatati eile.

USA läbi aegade ühe suurima uimastivastase võitluse operatsioonis osalesid sajad föderaalagendid ja politseiametnikud. Haarangud leidsid aset California pealinnas Sacramentos teisipäeval ja kolmapäeval.

«See oli suuroperatsioon kurjategijate peatamiseks, kes liigutasid Hiinast miljoneid dollareid Ühendriikidesse. Kuritegelik organisatsioon kasutas välisraha kodude ostmiseks ja muutis need marihuaanakasvandusteks ning kõike seda süütute naabrite arvelt,» kirjeldas justiitsministeeriumi esindaja Cindy Cohen.

Konfiskeeriti rohkem kui 60 000 taime, umbes 200 kilogrammi töödeldud marihuaanat ja 15 tulirelva.

«Me ei kavatse sellise asjaga leppida. Me võtame majad ja võtame valdused,» lubas Cohen.

Californias on marihuaana legaliseeritud, kuid selle kasvatamiseks on sellest hoolimata ametlikku luba vaja. Pealegi liigutati marihuaanat müügiks näiteks läbi Atlanta, Chicago ja New Yorgi, mis föderaalseaduste kohaselt on ebaseaduslik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles