Türgi ülikoolis toimunud tulistamises sai neli inimest surma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: OSMAN ORSAL/REUTERS/Scanpix

Türgi meedia teatel toimus Kesk-Türgis asuvas ülikoolis tulistamine, surma sai neli inimest.

Dogani uudisteagentuur teatas, et rünnak leidis aset Osmangazi Ülikoolis Eskisehiri linnas. Uudisteagentuuri teatel on politsei ründaja kätte saanud ja veretöö pani toime üks ülikooli töötajatest.

Anadolu uudisteagentuur teatas, et surma said ülikooli dekaani asetäitja, sektretär ja kaks õppejõudu. Praegusel hetkel pole rünnaku põhjus veel selge. Ülikooli rektor Hasan Gonen kinnitas CNN-Turk telekanalile nelja inimese hukkumist. 

Dogani agentuuri teatel tekkis rünnaku järel ülikoolis paanika ning paljud õppejõud ja õpilased olid šokis. Ründaja kohta on teada, et tegu oli ülikooli teaduriga, kes töötas haridusteaduskonnas. Tulistaja on viidud ülekuulamisele.

Telepildist võis näha šokis töötajaid ja üliõpilasi, kes kogunesid peasissepääsu juurde. Sündmuspaigale saadeti mitmed kiirabiautod.

Türgis on viimastel aastatel toimunud mitmeid kannatanutega rünnakuid, milles on süüdistatud kurde. Pole alust arvata, et tänase tulistamise ja ekstremismi vahel oleks seos. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles