Valitsus toetas ettevõtetele võimaluse andmist sõjarelvi käidelda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poolautomaatne püstol Walther P22. Foto on illustratiivne.
Poolautomaatne püstol Walther P22. Foto on illustratiivne. Foto: Lehtikuva / Scanpix

Valitsus kiitis heaks seaduseelnõu, mis võimaldab Eesti kaitsetööstusettevõtetel käidelda sõjarelvade ja lahingumoona.

Seni puudus Eestis eraettevõtetel seaduslik võimalus sõjarelvi ja lahingumoona käidelda, alates valmistamisest, vedamisest ja ladustamisest kuni hoolduse, remondi ning hävitamiseni. 

Eelnõu peab kinnitama ka riigikogu, kuid seaduse jõustumisel saavad Eesti ettevõtjad osaleda relvade, laskemoona või lahingumoonaga seotud sõjalise kauba hankekonkurssidel nii Eestis kui välismaal.

Eesti kaitsetööstusettevõtjad on valmis tootma mitmeid kaitsevaldkonna tooteid ning paistavad silma niinimetatud tarkade lahenduste arendaja ja valmistajana. Samas on Eesti sõjalise kaitse seisukohast kriitilise tähtsusega, et kaitsmiseks vajalike sõjarelvade, laskemoona ja lahingumoona valmistamiseks ning sõjarelvade hoolduseks oleks suutlikkus ka Eestis paiknevatel ettevõtjatel.

Eesti Kaitsetööstuse Liidu hinnangul on uue valdkonna võimaliku käibe maht umbes 60 miljonit eurot aastas ja luuakse umbes 150 uut töökohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles