Tavatu olukord: kolm väga suurt keskkooli jäid juhita

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saku Gümnaasiumisse läks mullu 1. septembril kõige rohkem lapsi 1. klassi - 157 uut koolijütis.
Saku Gümnaasiumisse läks mullu 1. septembril kõige rohkem lapsi 1. klassi - 157 uut koolijütis. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Lühikese ajaga on Harjumaal ametist lahkunud kolme suure gümnaasiumi – Viimsi, Kiili ning Saku – direktorid. Veebruarist on juhita ka Keila ühisgümnaasium ning Raasiku põhikool, kirjutab Harju Elu.

5. märtsil andis lahkumisavalduse Viimsi keskkooli direktor Ene Koitla. Tema viimane tööpäev oli 6. märtsil, naine sai ametisse alles eelmise aasta sügisel. 23. märtsi Harju Elus selgitas Viimsi vallavanem Siim Kallas Harju Elus lahkumise põhjuseid. «Meie teada oli tegemist inimestevaheliste vastuoludega,» ütles Kallas.

14 aastat Kiili gümnaasiumit juhtinud Mihkel Rebane töötab alates 2. aprillist haridus- ja teadusministeeriumi üldhariduse osakonna juhatajana.

 1. klassi õpilaste arv

Kiili gümnaasium - 103 õpilast

Saku gümnaasium - 157 õpilast

Viimsi gümnaasium - 126 õpilast

Keila ühisgümnaasium - 12 õpilast

Raasiku põhikool - 24 õpilast

Lisaks on tänasest juhita ka Saku gümnaasium, sest direktor Ulvi Läänemetsal on viimane tööpäev. «Põhjus on väga isiklik, pikalt planeeritud. Ei ole kellegagi riius, ei kolleegidega ega omavalitsusega. Väsisin ära,» põhjendas Läänemets lahkumist. Veidi rohkem kui üheksa ametisoleku aasta jooksul kasvas Saku kool 400 õpilase võrra.

Veebruari keskel vabastas Keila linnavalitsus ametist linna ühisgümnaasiumi direktori Oksana Jõe, sest koolijuht oli kaotanud usalduse. Direktori kohusetäitja on Jelena Mihhejeva ning konkurssi pole seni välja kuulutatud.

Direktorit otsib ka Raasiku põhikool.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles