Pakri pangalt sõitis auto merre (6)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
  • Auto tõsteti maapinnale, ühtegi inimest sees polnud
  • Tegemist oli ilma numbrimärkideta BMWga
  • Tuukrid ei leidnud merest inimesi, ent leidsid panga kaldalt koera

Täna öösel sõitis Paldiskis Pakri pankrannikult alla auto. Päästjad tõstsid päeval merepõhjast üles numbrimärkideta BMW, sõiduautost ega merest ühtegi inimest ei leitud. Tuukrid leidsid panga kaldalt vaid ühe koera. Laupäeval hakatakse võimalikke hukkunuid otsima sonariga.

Sõiduauto tõsteti kell 12.56 merest välja. Merest ega autost inimesi ei leitud. Politseinikud selgitavad pressiesindaja teatel välja sõiduki omaniku ja selle, kas pankrannikult alla sõitnud autos oli ka inimesi.

Tuukrid olid kella 11.30ks juba põhja vajunud auto juures ära käinud ja kindlaks teinud, et ühtegi inimest seal sees ei ole. Tegemist oli BMWga, millel puudusid registrimärgid ja muud sõiduki identifitseerimist võimaldavad tunnused. Autol olid avanenud kõik turvapadjad, kõrvalistuja uks oli lahti.

Panga alt kaldalt leiti vahepeal koer, kes viidi veterinaari juurde lootuses, et loomale on paigaldatud kiip, mis võimaldaks kindlaks teha koera omaniku ja tema võimaliku seose öie õnnetusega.

Kella 11 paiku saabus sündmuskohale kraana, et auto veest välja tõsta.

PPA info kell 12.18:

Täna veidi peale südaööd teatati häirekeskusesse, et Paldiskis Pakri tuletorni juures sõitis auto pankrannikult vette. Pealtnägijate sõnul liikus sõiduauto Paldiski suunast, kaldus tuletorni juures teelt välja ja sõitis pankrannikult vette. Öösel reageerisid sündmusele politsei, päästeamet ja kiirabi.

Ilmastikuolud olid keerulised tugeva tuule ja intensiivne udu tõttu, mistõttu oli PPA kopteril ja pinnaltpäästjatel liiga ohtlik kalda ääres laskuda. Kõrge pangaäär ja raskesti läbitav kallas ei võimaldanud päästjatel nööriga laskuda. Nii võeti vastu otsus jätkata päästetöid hommikul.

Hommikul jätkati tööd sündmuskohal. Kella 10 ajal jõudis õnnetuspaika PPA laev kindral Kurvits koos tuukritega. Tuukrid sukeldusid 15 meetrit kaldast eemale triivinud sõidukini ning tuvastasid, et sõiduki parempoolne kõrvalistuja uks on avatud asendis. Hetkel ei ole infot sõidukis viibinud inimestest. Kaldalt leidsid tuukrid koera, kes on elus. Praegu ei ole teada, kas loom on juhtunuga seotud. Koer viiakse loomaarsti juurde ning juhul kui koeral on kiip, tuvastatakse loodetavasti selle abil koera omanik.

Põhja prefektuuri operatiivjuht Urmas Tuisk ütles, et sündmuskohal valmistatakse ette kraanat sõiduki veest välja tõstmiseks. «Kui sõiduk on väljas, asume sõiduki omanikku tuvastama. Hetkel on teada, et sõidukil puuduvad registreerimismärgid,» selgitas Tuisk.

Sündmuskohal viibiva Postimehe ajakirjaniku sõnul jääb autojälgedest mulje, nagu oleks sõiduk täie hooga teelt välja sõitnud. «Auto saanud otsekui hüpekalt hoo sisse ja lennanud kaldast kaugele,» ütles ta.

Foto: AFP / Scanpix

Veidi peale kella 10 jõudis sündmuspaigale piirivalve alus Kindral Kurvits koos madalapõhjaliste alustega, millega tuukrid läksid merepõhja autot uurima.

Sündmuskohal viibinud operatiivjuht Urmas Tuisk ütles Postimehele, et hetkel ei ole teada, kui palju oli õnnetuse ajal sõidukis inimesi.

Tumedat värvi sõiduk paistab osaliselt veest välja.
Tumedat värvi sõiduk paistab osaliselt veest välja. Foto: Mihkel Maripuu

Päästeamet sai teate õnnetuse kohta kell 00.09, politseile laekus info kell 00.13, kui pealtnägijad teatasid, et Pakri tuletorni lähistel sõitis sõiduauto merre. Kuni tuukrid pole sõidukini jõudnud, puudub info võimalike ohvrite kohta. Sõiduk on kaldast u 10- 15 meetri kaugusel.

Õnnetus juhtus Pakri poolsaarel tuletorni lähistel.
Õnnetus juhtus Pakri poolsaarel tuletorni lähistel. Foto: Sander Ilvest

Öösel käis kohal päästekopter ja päästeameti nöörpäästjad, kuid ilmastikuolude tõttu polnud võimalik päästetöödega alustada. Täna hommikul sõitis õnnetuspaika alus Kindral Kurvits koos tuukrite ja madalapõhjaliste paatidega. Ennelõunal  saabub sündmuspaika ka kraana.

Politsei teatas reede õhtul, et BMW 120I omanik on tuvastatud, kuid tema asukoht on teadmata. «Homme hommikul alustatakse otsinguid sonariga,» ütles PPA pressiesindaja.

Juhtunu asjaolude väljaselgitamiseks on alustatud kriminaalmenetlust.

Kommentaarid (6)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles