Lapsepõlveta lootus, kes naudib rasket tööd

Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katriin Saar ja tema kaks head haldjat – tennisetreener Märten Tamla (paremal) ja füüsilise ettevalmistuse eest hoolitsev Sven Andresoo. Muide, pärast karjääri lõppu tahab ka Katriin ise treeneriks saada.
Katriin Saar ja tema kaks head haldjat – tennisetreener Märten Tamla (paremal) ja füüsilise ettevalmistuse eest hoolitsev Sven Andresoo. Muide, pärast karjääri lõppu tahab ka Katriin ise treeneriks saada. Foto: Liis Treimann

Aasta tagasi oli Katriin Saar lihtsalt üks noor tennisist. Jah, lootustandev, aga ei midagi enamat. Ent siis juhtus nii, et pealtnäha halvast sündis talle väga palju head. Tallinki noortetiim läks laiali ning Saar sai endale personaalse treeneri – ei kellegi teise kui Kaia Kanepi ja Anett Kontaveidi endise abimehe ning Eesti FedCupi naiskonna kapteni Märten Tamla.

«Enne olin lihtsalt üks suurest grupist. Enesekindlust ega -usku polnud, tulemusi ka eriti mitte. Ma ei kaalunud otseselt tennise mahajätmist, aga nõrkusehetki ikka esines. Kohati oli päris raske. Tundsin, et minuga ei tegeleta piisavalt. Tahtsin olla tähelepanu keskmes. Kui sain Märteni endale treeneriks, muutus kõik päevapealt. Hakkasin arenema, tulid võidud. Tõesti, selle tiimi langemine oli mulle puhas õnn!» lausub 16-aastane piiga otsekoheselt ja valehäbita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles