Tõniste oma asekantsleri kriitikast: oleme seda majas arutanud ja teema pole uus (2)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahandusminister Toomas Tõniste.
Rahandusminister Toomas Tõniste. Foto: Konstantin Sednev

Rahandusminister Toomas Tõniste tunnistab, et uus pensionisüsteem on kompromiss eriarvamuste vahel, kuid vaatamata tema oma maja asekantsleri Dmitri Jegorovi kriitikale pole põhjust seda enam pidurdada.

Tõniste (IRL) möönis, et inimeste maksukäitumisele võib uuel pensionisüsteemil teatav mõju olla küll, kuid küsitav on, kui suur see on, mistõttu pole ta pensionireformi teravalt kritiseerinud rahandusministeeriumi asekantsleri Dmitri Jegorovi kriitikaga lõpuni nõus, vahendab ERRi uudisteportaal.

«Oleme seda majas arutanud ja teema pole uus, aga kui me vaatame laiemalt, siis kuna teine sammas jääb endiselt seotuks sissetulekuga, siis peaks see risk maandatud olema. Ka uue reformiga jääb palgal ikkagi mõju alles, palga osakaal on siis kuskil üks kolmandik,» leidis rahandusminister.

Iseäranis pole minister nõus Jegorovi ümbrikupalka puudutanud kriitikat, kuna palgast sõltuvad jätkuvalt sotsiaalsed garantiid kõik kokku tegelikult tasandavad neid riske, ütles Tõniste.

Loe lähemalt ERRi uudisteportaalist.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles