New Yorgi börs ajas Rootsi ja Šveitsi Twitteris «sõnelema»

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miks Spotify ei pea muusikutele autoritasusid maksma?
Miks Spotify ei pea muusikutele autoritasusid maksma? Foto: Lucas Jackson / Reuters / Scanpix

Rootsi ja Šveits pidasid Twitteris maha ajaloo kõige viisakama ja sõbralikuma diplomaatilise lahingu pärast seda, kui New Yorgi börs heiskas Rootsi muusikateenuse Spotify börsile mineku puhuks enda maja külge hoopis Alpiriigi lipu.

Šveits, kes sai korraks nautida aupaistet, püüdis esmalt äpardust sotsiaalmeedias siluda: «Meie põhjala sõbrad on tagasihoidlikud ja meie oleme neutraalsed, nii et mingit tüli ei teki.»

Rootsi peakonsulaat New Yorgis haaras aga kohe kinni võimalusest Šveitsi natuke norida.

«Ärge meelitage ennast, Šveits. Rootsi võib ju olla juhtumisi ka tuntud kui neutraalne riik, aga siia tõmbame me nüüd piiri.»

Sellele järgnesid märksõnaga «Swederland» tähistatud lõimes naljad selle üle, kes toodab paremat šokolaadi, nuge, juustu või kus on etemad jää ja lumi.

«Šveitsi ja Rootsi konsulaadid on käima tõmmanud maailma kõigi aegade kõike viisakama Twitteri-tüli,» kirjutas seepeale nii The New York Timesile, The New Yorkerile kui teistele väljaannetele kirjutav ajakirjanik Elisabeth Vincentelli.

«Tegelikult oli see Šveitsi konsulaat, kes pöördus sotsiaalmeedias meie poole ja pakkus, et me peaksime tegema koostööd, et kasutada ära New Yorgi börsi kuulsat äpardust,» ütles Rootsi peakonsul New Yorgis Leif Pagrotsky ajakirjandusele.

Tema teada tehti vaidlusele lõpp, kui kahe riigi diplomaadid jõid koos ühes kahe konsulaadihoone vahele jäävas baaris lepitusõlle. «Ma ise kahjuks sinna ei jõudnud,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles