Kümnete inimeste elustiil luubi all (1)

Risto Berendson
, uuriva toimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaprokurör Lavly Perling ütleb, et prokuratuur on saavutanud igas Eesti piirkonnas võime kriminaaltulu tuvastada ja seda ära võtta.
Peaprokurör Lavly Perling ütleb, et prokuratuur on saavutanud igas Eesti piirkonnas võime kriminaaltulu tuvastada ja seda ära võtta. Foto: Madis Sinivee

Raha oli riigi peaprokuröri Lavly Perlingi reedel prokuratuuri üldkogul peetud aastakõne üks läbiv mõte. Uurimisasutused peaksid suutma paremini jälgida raha liikumist ja konfiskeerima rohkem kriminaaltulu.

-Mullu konfiskeeriti 3,5 miljonit eurot, mis summadeni te plaanite siis jõuda?

Summa suurenemine pole eraldi eesmärk. Tähtis on, et kriminaaltulu äravõtmine muutuks vältimatuks.

-Teame lugusid, kui kriminaaltuluna võeti ära päti kingad. See tundub tööjõu raiskamisena.

Ma ikka loodan, et kingi enamasti ära ei võeta. See on tasakaalupunkti otsimise koht. Et jah, ühelt poolt tuleks ju ära võtta kõik, mis kuritegeliku tuluga soetatud. Teisalt seab terve mõistuse kuskile piiri. Näiteks kui räägime raskest korruptsioonist, majanduskuritegevusest, organiseeritud kuritegevusest, siis on eesmärk võtta vara ära inimestelt, kes saavad sealt suurt varalist kasu.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles