Mihkelson: USA uute Vene-sanktsioonide järel on oluline ka EL-i käik (10)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Riigikogu väliskomisjoni esimehe Marko Mihkelsoni hinnangul on pärast Ameerika Ühendriikide reedest otsust kehtestada sanktsioonid Vene presidendile Vladimir Putinile lähedastele oligarhidele, oluline, kuidas sellele reageerivad Euroopa Liidu riigid.

«Ma arvan, et nüüd on väga oluline näha, kas sellele sammule teevad omapoolse järelsammu ka Euroopa Liidu liikmesriigid,» ütles Mihkelson rahvusringhäälingu (ERR) uudistesaates AK.

Mihkelson viitas ka hiljutistele Saksamaa ja Soome otsusele anda Vene gaasifirmale Gazprom luba jätkata vastuolulise gaasitrassi Nord Stream 2 rajamist. «See oleks ju loogiline, et praeguses situatsioonis võiks Euroopa liitlaste poolt eeldada, et sanktsioneerimissammude nimekirjas on sellesama Nord Streami ehitamise vähemalt külmutamine,» lisas riigikogu liige.  

USA kehtestas reedel sanktsioonid seitsmele Vene oligarhile, kes väidetavalt toetavad ja saavad kasu president Putini püüetest Lääne demokraatiaid õõnestada. President Donald Trumpi administratsioon kehtestas sanktsioonid ka 12 ettevõttele, 17 kõrgele ametnikule ja riigi omanduses olevale relvaekspordifirmale.

Mihelsoni hinnangul on USA otsuse puhul tegemist «väga tõsise sammuga», millest «on tunda Ühendriikide liidrirolli».

«Neid nimesid ja ka ettevõteid on sanktsioneeritute nimekirja pandud siin ja seal, aga niivõrd tugevat nimekirja nagu praegu me näeme Ühendriikide puhul tehtavas sammus senini küll näha pole olnud,» rääkis väliskomisjoni esimees.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles