Madal veetase tõi lennufirmale mitu lisalendu Hiiumaale

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Transaviabaltika lennuk Jetstream 31/32.
Transaviabaltika lennuk Jetstream 31/32. Foto: Eero Vabamaegi/PM/SCANPIX BALTICS

Märtsikuu esimeses pooles tõi langenud veetase lennuettevõttele Transaviabaltika maanteeameti tellimusel kaheksa lisalendu Hiiumaale. Kuu teises pooles seisis aga lennufirma silmitsi kehva lennuilmaga. Tühistada tuli mitu väljumist.

“Märtsikuise lennuliikluse opereerimine mandri ja suursaarte vahel oli tavapärasest pingelisem,” tõdes lennuettevõtte esindaja Rene Must. Möödunud kuu esimeses pooles takistas praamiliiklust madal veetase, mis tõi Transaviabaltikale sel perioodil Tallinn-Kärdla-Tallinn lennugraafikusse kaheksa lisalendu.

“Koostöö Maanteeameti ja Hiiumaa vallavalitsusega sujus väga hästi, infovahetus toimis, otsused langetati kiiresti ja lennuki kasutus oli efektiivne. Kui veel Kärdla lennuvälja ilmastikutundlikkus saaks leevendatud täppismaandumisseadega, jõuaksime hiidlaste veel parema poolehoiuni õhutranspordi valikul,” lisas ta.  

Must nentis, et kehvade ilmastikuolude pärast tuli märtsis Tallinn-Kärdla-Tallinn graafikus tühistada neli lendu. “Kuigi Kuressaare lennuväljal on vajalik täppismaandumisseade olemas, siis oli meil ka sel suunal harv juhus ilmastikuolude tõttu tühistada üks väljalend,” ütles lennuettevõtte esindaja.

Märtsi lennustatistika 2018:

·       Tallinn-Kuressaare-Tallinn suunal teenindati kokku 52 lendu. Tühistati ilmastikuolude tõttu üks lend. Reisijaid lendas 1353 ja lennuki keskmine täituvuse protsent oli 68. 

·       Tallinn-Kärdla-Tallinn suunal teenindati 57 lendu. Tühistati ilmastikuolude tõttu neli lendu. Reisijaid lendas Kärdla suunal 1193 ning lennuki keskmine täituvuse protsent oli 55.

Veebruari lennustatistika 2018:

·       Veebruaris lendas Tallinn-Kuressaare-Tallinn suunal 1167 lendajat. Keskmine täituvus sel suunal oli 64 protsenti.

·       Tallinn-Kärdla-Tallinn liinil oli 579 reisijat, kokku teostati planeeritud 48 lennu asemel 45. Kärdla lendude täituvus oli teenindatud lende arvestades 34 protsenti. 

Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi hankel saarte lennuühenduse pidamiseks tegi kolmest pakkujast parima pakkumise Leedu ettevõte Transaviabaltika. Leping pakkumuse võitnud ettevõttega kestab kuni 31. maini 2019.  Transaviabaltika lennuliinide projektinimetus Eestis on Saartelennuliinid, mis teenindab maavalitsustega sõlmitud lepingute läbi lende Kuressaarde ning Kärdlasse. Nädalas lennatakse 12 korda nii Tallinn – Kuressaare – Tallinn liinil kui ka Tallinn – Kärdla – Tallinn liinil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles