Riik ei soovi massööridele kutsetunnistuse nõuet kehtestada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Sotsiaalministeerium ei näe vajadust massööri kutse riiklikuks reguleerimiseks ega kutsetunnistuse nõude kehtestamiseks, kuna vajalikud nõuded on kehtestatud juba massööri kutsestandardites.

Eesti Massööride Liit soovib, et riik reguleeriks seadusandlusega massaažiteenuse osutamise korra ning seaks sisse kutsetunnistuse olemasolu nõude massaažiteenuste osutamisel.

Ministeeriumi hinnangul on nõuded massööri kutsele kehtestatud massööri kutsestandardites, mis peaks andma kindluse, et vastava kutseõppe läbimine ja kutsetunnistuse saamine tagab ka teenuse kvaliteedi.

Kutsete reguleerimine riigi tasandil mõjutab tööturule juurdepääsu ning kitsendab olulisel määral isikute vaba liikumise põhimõtet, mis tähendab, et välisriigis kutse omandanu ei saaks Eestis tööle asuda, leiab ministeerium.

Massööride liidu hinnangul valitseb riigis olukord, kus tarbija ei saa kindel olla teenuse osutaja massaažialases kompetentsis ja seega seab selline tegevus ohtu rahva tervise.

«Olukord, kus kutsetunnistuse olemasolu ei ole nõutav, loob soodsa pinnase massaažiteenuse osutamise sildi all tegeleda prostitutsiooni vahendamisega. Kui kutsetunnistuse olemasolu nõue oleks kohustuslik, ei prooviks paljud «ettevõtjad» massaažiteenuse nime alt muid, ka seaduse järgi keelatud teenuseid pakkuda,” märkis liit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles