Valga haigla günekoloog: sünnituste arv ei ole pädevuse näitaja

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ena Volmer
Ena Volmer Foto: Tiit Loim / Lõuna-Eesti Postimees

Põlva ja Valga sünnitusosakondade sulgemise põhjusena on lisaks rahale toodud argumendid, et väheste sünnituste hulga juures ei säili vajalik personali pädevus ning väikehaigal on vähem vajalikku tehnikat. Valga sünnitusosakonna töötajad Ena Volmer ja Daina Kaska on vastupidisel seisukohal.

Kuna tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski hinnangul ei ole raha osakonna sulgemise põhjusena esimeste seas, jääb alles vaid töötajate vähese praktika võimaluse ja suuremate haiglate parema varustuse argument. Valga haiglas toimus eelmisel aastal vaid 138 sünnitust, mis on kõvasti alla 400–500, mida naistearstide selts on haigekassa sõnul pidanud miinimumiks töötajate pädevuse säilitamisel.

Tartu Ülikooli kliinikumi naistekliiniku juhataja Helle Karro ütles hiljuti Lõuna-Eesti Postimehele, et töötajate pädevust säilimise osas on küsimus eelkõige töömahus ja kogemuses ning võimekuses toime tulla keeruliste juhtumitega. Suuremad haiglad on Karro kinnitusel eriolukordades võimekamad, kuna tehnoloogia on parem ja personal suurem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles