Brasiilia meedia andmetel andis ekspresident end võimude kätte

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luiz Inacio Lula da Silva saadetakse föderaalpolitsei lennuki peale.
Luiz Inacio Lula da Silva saadetakse föderaalpolitsei lennuki peale. Foto: PAULO WHITAKER/REUTERS

Brasiilia endine president Luiz Inácio Lula da Silva andis end laupäeval lõpuks võimude kätte, vahendas uudisteagentuur AFP kohaliku telekanali Globo TV uudist.

Võimuesindajate kinnitusel toimetati 72-aastane endine riigipea São Paulo politsei peakorterisse arstlikule läbivaatusele ja lennutati sealt edasi Curitiba linna, kus asub korruptsioonivastase võitluse keskus.

Sealses kinnipidamisasutuses on Lulal muu hulgas kasutada privaatne duširuum ja tualett.

Meediakanalid olid varem teatanud, et Lula toetajad ei lasknud tal ennast politsei kätte anda. Televisiooni otseülekandes võis näha, kuidas rahvahulk piirab Lula auto ümber ja takistab selle liikumist.

"Ära alistu Lula! Jää meiega Lula," karjus rahvas.

Ekspresident oli veel päeval rahvale kinnitanud, et korruptsioonisüüdistused tema aadressil on valed. Tuhandete poolehoidjate poole pöördudes süüdistas Lula prokuröre valetamises ning nimetas end "raevunud kodanikuks".

Lulale anti korraldus end üles anda reedel. Kuid ta ei teinud seda, vaid redutas kaks päeva poolehoidjate massidest ümbritsetuna metallitööliste ametiühingu hoones oma kodulinnas São Bernardo do Campos, mis asub São Paulo lähedal.

Oma kirglikus tunnipikkuses kõnes süüdistas Lula laupäeval kohtunikke ja Brasiilia mõjukaimat meediakonglomeraati parempoolse riigipöörde toetamises, mille lõplik eesmärk on takistada tal osalemast oktoobrikuistel presidendivalimistel.

Lulat süüdistatakse luksuskorteri vastuvõtmises altkäemaksuna ning ta mõisteti 12 aastaks ja üheks kuuks vangi.

"Ma olen ainus inimene maailmas, kes on saadetud kohtu ette korteri eest, mis talle ei kuulu," väitis Lula, kuid lisas samas, et allub võimude korraldusele.

Õiguslikest probleemidest hoolimata oli Lula siiani valimiste selge soosik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles