TMW melus tuuseldades

Aurelia Aasa
, kriitik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Taas on käes varakevadiselt karge aeg, mille taustal tõmmata kokku tänavune Tallinn Music Week (TMW). Järjekorras kümnes uue muusika ja homsete mõtete festival, nagu kõlab festivali deviis, pakub aasta-aastalt üha värvikamat meele-ja vaimuelamuste popurriid. Melu on kirev ning isegi parima tahtmise juures saab kõigest hammustada vaid tüki.

Eks ole TMW puhul iga-aastased küsimused, kas kulgeda baarist baari, sinna, kuhu kõrvad või jalad kannavad, või traalida pingsalt kella ja kava jälgides kontserdipaikade vahel. Kõige rahulikum variant oleks minna ühte peopaika ja sinna jäädagi. Ehkki kontserdid ei pruugi enam olla peamised tõmbenumbrid. On kujunenud arvestatav hulk inimesi, kellele Tallinna muusikanädala külastus piirdub pigem konverentsidega. Aktsendiks käiakse mõnel avangardsemal, ehk isegi programmivälisel kontserdil.

See on osa kuvandiajastust, mis eeldab, et sisu avastamine algab vormist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles