Saksa Deutsche Banki tegevjuhiks saab Christian Sewing

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Christian Sewing.
Christian Sewing. Foto: RALPH ORLOWSKI/REUTERS

Saksa suurpank Deutsche Bank teatas pühapäeva hilisõhtul, et ettevõtte britist tegevjuht John Cryan vahetatakse välja tema sakslasest asetäitja Christian Sewingi vastu.

"Deutsche Banki nõukogu nimetas tegevjuhiks Christian Sewingi, kes vahetab välja kuu lõpul ametist lahkuva John Cryani," kirjutati ettevõtte teadaandes.

Ettevõte teatas jaanuaris, et USA maksureform viis panga möödunud aastal kahjumisse.

Pank teenis mullu aastaga 512 miljonit eurot kahjumit, võrreldes 2016. aasta 1,4 miljardi euroga. Maksueelset tulu teeniti aga 1,3 miljardit eurot, võrreldes 810 miljoni eurose kahjumiga tunamullu.

"Pidime aasta netokahjumiga lõpetama vaid USA maksureformist tulenenud kulude tõttu," ütles tegevjuht Cryan tollal pressiteate vahendusel.

Deutsche Bank oli varasemalt väljendanud lootust muutuda 2017. aastal taas kasumlikuks, pärast aastaid väldanud kahjumeid, mis tulenesid restruktureerimise programmi ja kohtuasjade kuludest.

Jaanuaris hoiatati aga USA maksureformi ühekordsete mõjude eest, samas prognoosides, et pikemas perspektiivis on see pangale kasulik, kuivõrd selle ülemaailmne maksukoormus langeks tänavu 30 protsendile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles