Tragöödia kuulsal ühepäevasõidul: noor belglane sai infarkti ja hukkus

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arstidel ei õnnestunud Michael Goolaertsi elu päästa.
Arstidel ei õnnestunud Michael Goolaertsi elu päästa. Foto: DAVID STOCKMAN/AFP/Scanpix

Kuulus Pariis-Roubaix ühepäevasõit lõppes tänavu traagiliselt, sest võistlus jäi viimaseks 23-aastasele Belgia ratturile Michael Goolaertsile. Vérandas Willems–Crelani profimeeskonna sõitja kukkus Põhja-Prantsusmaal toimunud võidusõidul munakividel ja arstidel ei õnnestunud tema elu päästa.

Esialgsetel andmetel sai belglane infarkti ja viidi küll helikopteriga Lille'i haiglasse, kuid ta suri seal pühapäeva õhtul. «Oleme kujuteldamatu kurbusega sunnitud teatama, et meie rattur ja sõber Michael Goolaerts on lahkunud. Ta suri oma pereliikmete ja lähedaste keskel ning meie mõtted on sel raskel hetkel nendega,» teatas meeskond.

Goolaerts kukkus 257-kilomeetrise võidusõidu 109. kilomeetril. Võistluse arstid leidsid ta teadvusetuna raja äärest, teleülekandest võis näha, kuidas teda teepervel elustati. Belglane võistles Vérandas Willems–Crelani ridades neljandat hooaega. 2013. ja 2014. aastla sõitis ta tiimis, kui too kuulus veel kontinentaaltasemele. 2017. aastal ta naasis, olles veetnud hooaja Lotto-Soudali võistkonnas stažöörina. 

Pariis-Roubaix' ühepäevasõidul osales ta täiskasvanute klassis esmakordselt, kuid lõi seal kaasa juba 2015. aastal U23-arvetuses. Rattasõidumaailmas üheks raskemaks ühepäevasõiduks peetava Pariis-Roubaix' võitis tänavu Peter Sagan, kes edestas sprindifinišis Silvan Dillier'd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles