Sotsiaalmeedia üleskutse: aita Siberis kodutuks jäänud eesti perele uuesti katus pea kohale (3)

Kadi Raal
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Airi Lauri perekond oma põlenud kodu juures.
Airi Lauri perekond oma põlenud kodu juures. Foto: Erakogu

Siberis Ülem-Suetuki külas eesti keele õpetajana töötava Airi Lauri peret tabas tänavu suur õnnetus, kui nende kodu elamiskõlbmatuks põles. Selleks et pere tragöödiat leevendada, on sotsiaalmeedias hakatud neile uue maja ehitamiseks raha koguma.

Jaanuari lõpus oli suure eestlaste kogukonnaga külas pikka aega üle 50 külmakraadi ning ilmselt viis põlenguni ülekütmine, kirjutas Facebookis üleskutse teinud ASi Ajakirjade Kirjastus ristsõnaajakirjade peatoimetaja Tarmo Tuule. 

Tulekahjus kolmeliikmeline perekond õnneks viga ei saanud. 

Eesti keele, kirjanduse ja kultuuriloo õpetaja Airi Lauri kolis suure eestlaste kogukonnaga Ülem-Suetukki 17 aastat tagasi ning tema õpetamistööd rahastab osaliselt Eesti riik. Pere ülejäänud liikmed on koolidirektorist abikaasa Aleksei ja teismeline poeg Juhan.

«Olen ise Ülem-Suetukki külastanud ja ka Airi Lauri peres külas käinud – nad võtavad kodueestlasi alati lahkesti vastu,» kirjutas Tuule, lisades, et perel on külas käinud ka Teet Margna ja Kristjan Jõekalda oma Venemaa reisisaadet tehes, viimati külastas Ülem-Suetukki rühm Eesti näitlejaid.

Peret saab aidata ülekandega Airi Lauri pangakontole:

Airi Lauri, Swedbank EE232200001101612192

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles