Tartus sündis soojarekord: temperatuur kerkis üle 23 kraadi

Sander Punamäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tamula järv. Foto on illustratiivne.
Tamula järv. Foto on illustratiivne. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Tartus sündis täna selle aasta soojarekord, kui õhutemperatuur tõusis kell 16 ajal 23,1 kraadini.

Riigi ilmateenistus prognoosis eile, et täna tuleb sooja 11-16, Lõuna-Eestis kuni 19 kraadi. Viimaste andmete järgi on Võrus temperatuur suisa üle 20 kraadi. 

Võrus ei ole varem nii sooja 9. aprilli isegi mõõdetud. Samas viis aastat tagasi (aastal 2013) oli Võru maksimum vaid 4,2 kraadi ja lund oli 31 cm. 

Ilmateenistus teatas, et Valgamaal Tõrvas registreeriti koguni 21,5 soojakraadi, kuid tegemist on mitteametlike andmetega. Mitteametlike andmete järgi mõõdeti ka Loode-Eesti asuvas Vihterpalus ja Tõllistes sooja 21 kraadi.

Kell 13.00 oli Tallinnas 17,6, Tartus 19,9, Narvas 16,8 ja Pärnus 13,3 soojakraadi.

Tartus sündis soojarekord

Kella 14.00 võttis soojakuninga tiitli üle Tartu, kus registreeriti 21,5 soojakraadi. Nii kõrget temperatuuri pole varem 9. aprillil mõõdetud. Kell 16 kerkis õhutemperatuur Tartus veelgi kõrgemale, kui termomeeter näitas 23,1 kraadi.

Mitmes Eesti paigas, näiteks Korelas ja Taheval näitas termomeeter kell 16 veelgi kõrgemat termperatuuri - 23,2 kraadi, kuid need Ilmateenistuse mõõtejaamad ei vasta rahvusvahelistele standarditele ja seal mõõdetud temperatuur ametliku ilmarekordina arvesse ei lähe.

Kahjuks suvine ilm veel kestma ei jää. Juba täna õhtul on üle Eesti oodata vihma.

Ka homseks ei ennustata nii ilusat ilma. Ilmateenistuse prognoosi järgi on homme Eestis 4-9 kraadi. 

Kõrgeim mõõdetud temperatuur Eestis on +35,6 kraadi. See registreeriti 11. augustil 1992 Võrus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles