Suri endine Ühendkuningriigi suursaadik Eestis

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Phil Noble/Reuters/Scanpix

Eelmisel neljapäeval suri endine Suurbritannia diplomaat Charles de Chassiron, kes töötas aastatel 1994-1997 suursaadikuna Eestis.

Charles de Chassiron sündis 1948. aastal ja omandas hariduse Warwickshire'is asuvas mainekas Rugby koolis. Edasi asus tulevane diplomaat Cambridge'i ülikoolis ajalugu õppima. Magistrikraadi omandas ta avaliku halduse erialal Harvardi ülikoolis.

Briti välisministeeriumis alustas de Chassiron tööd 1971. aastal, töötades algselt Ühendkuningriigi saatkonnas Brasiilias ja tõustes hiljem ka Lõuna-Ameerika osakonna juhiks. Karjääri jooksul veetis ta mitmeid aastaid erinevatel ametikohtadel Itaalias ning oli aastatel 1994-1997 Ühendkuningriigi suursaadik Eestis.

2000. aastal omistati de Chassironile Kuningliku Victoria Ordu orden.

De Chassiron kaotas võitluse vähiga eelmisel neljapäeval, tunnustatud diplomaat saadetakse viimsele teele 30. aprillil Suurbritannias Epsomi linnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles