Aastakümneid Luua rahvast teeninud saun läks sunnitud vanaduspuhkusele (1)

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helgi ja Koit Roos askeldasid Luua saunas neliteist aastat. Nüüd on hoonel tabalukk ees ja aknad kinni löödud.
Helgi ja Koit Roos askeldasid Luua saunas neliteist aastat. Nüüd on hoonel tabalukk ees ja aknad kinni löödud. Foto: Sille Annuk

Luua alevi keskel otse poe taga seisab nukralt vana saunahoone. Pikki aastaid kohalikke elanikke ja metsanduskooli õpilasi vägeva leiliga kosutanud saunas pole paaril viimasel kuul vihad enam vuhisenud, sest kümblus­asutuse omanik Luua metsanduskool otsustas sellest loobuda. Hoone läheb üle Riigi Kinnisvara aktsiaseltsile (RKAS) ning pannakse müüki.

Siin on vihtlemas käinud kuulsusi nii Eestist kui ka kaugemalt, muheles viimased 14 aastat saunas askeldanud Helgi Roos. Mõisaajal hobuste riistakuurina kasutatud hoones jahutati Nõukogude aja alguses piima, kuid saunaks ehitati see ümber juba nõnda ammu, et Helgi Roos ei oskagi öelda, millal seal esimesed leilid võeti. 30 aastat või rohkemgi on sellest möödas.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles