Süüria: Iisrael raketirünnak sai teoks USA toetusel (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iisraeli F-15 hävitaja. Süüria arvates kasutati rünnaku korraldamiseks F-15 hävitajaid.
Iisraeli F-15 hävitaja. Süüria arvates kasutati rünnaku korraldamiseks F-15 hävitajaid. Foto: AMIR COHEN/REUTERS/Scanpix

Süüria välisministeerium teatas täna, et Iisrael oli võimeline Süüria keskosas asuvat õhujõudude baasi ründama ainult USA valitsuse tingimusteta toetuse tõttu.

Süüria on süüdistanud Iisraeli tänahommikuses raketirünnakus Tiyase õhujõudude baasile Homsi provintsis, milles hukkus 14 inimest, teiste seas kolm iraanlast.

Iisrael ei kommenteeri reeglina Süürias korraldatud sõjalisi operatsioone, mida on olnud alates 2012. aastast üle 100 ja mis on peamiselt olnud suunatud relvakonvoide vastu.

Süüria välisministeerium teatas täna ÜRO-le saadetud kirjas, et «riigiterrorismi harrastamine ohustab julgeolekut ja rahu kogu maailmas». Süüria ei kõhkle «praktiseerimast oma õigust kaitsta oma maad, rahvast ja suveräänsust kõigi vahenditega, mis on kooskõlas ÜRO hartaga,» seisis kirjas.

Damaskuse väitel sooritasid raketirünnaku Liibanoni õhuruumis lennanud Iisraeli sõjalennukid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles