Ratas Kremli-meelsuse süüdistuste peale: see läheb üle piiri (44)

Kadi Raal
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Jüri Ratas.
Peaminister Jüri Ratas. Foto: Sille Annuk / Postimees

Peaminister Jüri Ratast ütles eile riigikogus Keskerakonna «Kremli-poolse tiiva» valitsusse kaasamise kohta kõlanud etteheite peale, et see retoorika ületab piiri ning ründab riigikogu liikmeid. 

Reformierakonna fraktsiooni liikmed esitasid eile peaminister Ratasele arupärimise õigusliku järjepidevuse kahtluse alla seadmise ja venetumise kohta. Sõna võttis ka Vabaerakonna liige Andres Herkel, kes ütles peaministrile, et 2016. aastal valitsust moodustades tegi ta ühe halva valiku, kui eelistas Vabaerakonna kaasamisele Keskerakonna «Kremli-poolset tiiba». 

Selle peale heitis peaminister Herkelile ränkade süüdistuste tegemist ette ja astus oma erakonnakaaslaste kaitseks välja. «Tähendab, te ütlete, et siin saalis on inimesed, kes teenivad Kremlit, mitte Eesti Vabariiki ja sinimustvalget. Väga ... Minu meelest see on nagu üle piiri minek. Jah, ma saan aru, et te ründate siin minu erakonnakaaslasi, aga te ründate siin ka riigikogu liikmeid. Te ütlete, et üks osa riigikogust täidab mingisuguse teise riigi ülesandeid. Jumala pärast, kui see on nii, siis andke need süüdistused sisse meie instantsidele, meie kontrollorganisatsioonidele. Ma ei usu, et see on nii. Ma kaitsen neid inimesi. See, keda valitakse poliitikas koalitsiooni või mitte, ei ole see, mis te ütlete, Kremli-poolne tiim. See on nagu märk otsaette, nagu templi panek.»

Kuula peaministri vastust alates 2.30, arupärimise ja sõnavõttude algus 1.28.

«Reformierakonna praegune esimees on tunnistanud, et vastandumine rahvuse pinnalt peab poliitilises kampaanias lõppema. Ma siiralt usun, et küünilise rahvuspõhise vastandumise lubamatust mõistab ka nende tulevane esimees,» kirjutas Ratas täna oma Facebooki lehel. 

Kommentaarid (44)
Copy
Tagasi üles