KOHALIK VAADE. USA parim piirivalvur on Mehhiko (1)

Javier Brandoli
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühendriikide piirivalvurid Mehhiko-USA piiri ületamisel kinnipeetud immigrantidega Texase osariigis McAlleni lähedal.
Ühendriikide piirivalvurid Mehhiko-USA piiri ületamisel kinnipeetud immigrantidega Texase osariigis McAlleni lähedal. Foto: Loren Elliott / Reuters / Scanpix

Ameerika Ühendriikide president Donald Trump saatis ähvarduse esmalt teele sotsiaalmeedias. Mõni tund hiljem, läinud nädala reedel tegi ta selle ka teoks: Ühendriikide piiri Mehhikoga asuvad valvama rahvuskaardi üksused.

Rahvuskaardi ülesanne on takistada Ühendriikidesse sisenemast n-ö halbu mehi – sedasi nimetab USA president kõiki immigrante Mehhikost ja Kesk-Ameerika riikidest.

«Olukord lõunapiiril on jõudnud kriitilisse punkti: korralagedus ei sobi kokku Ameerika inimeste kaitse, julgeoleku ja suveräänsuse põhimõtetega,» seisab Trumpi allkirjaga Valge Maja memorandumis, millega saadeti sõdurid kahte riiki eraldavale 3000-kilomeetrisele piirile.

Erinevalt varasematest kanakitkumistest vastas Mehhiko valitsus seekordsele USA riigipea solvangule jõuliselt.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles