Kalvi Kõva: sotsiaaldemokraadid on seisukohal, et Eesti tervikuna võidab Rail Balticust (3)

Kalvi Kõva
, riigikogu SDE fraktsiooni esimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Enam kui 400 Eesti ühiskonnategelast nõuavad täna Postimehes ilmunud avalikus kirjas Rail Balticu seaduse tühistamist. Riigikogu Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsiooni esimehe Kalvi Kõva sõnul jäävad nemad vastustustundliku koalitsioonierakonnana sellest hoolimata juba langetatud otsuste juurde. 

Sotsiaaldemokraatlikus Erakonnas on Rail Balticu rajamise küsimuses peetud tuliseid vaidlusi, mille käigus jäid nii mõnedki meie liikmed  eriarvamusele.

Arutelude tulemusena jäi peale seisukoht, et selle projekti plussid kaaluvad üles miinused ja et meie inimesed, meie majandus, Eesti tervikuna võidab Rail Balticust ja sellest, et me saame lõpuks korraliku ühenduse Euroopaga. Kolm Balti riiki on sõlminud Rail Balticu osas koostöömemorandumi, projekt on pälvinud ka riigikogu heakskiidu.

Vastustustundliku koalitsioonierakonnana jääme me juba langetatud otsuste juurde. Aga mõistagi peavad selle projekti juures olema erinevad riskid, sealhulgas keskkonna omad, maksimaalselt maandatud. 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles