Palkmajatootja äri õitseb, kuid töötajaid pole kuskilt võtta (15)

Heelia Sillamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TRT03: ANDRUS PRANGLI & ANDRES UUS : RÄPINA, EESTI, 21AUG17 - 
Pildil Hobbiton Home OÜ juhatuse liikmed, tegevjuht Andrus Prangli (vasakul) ja arendusjuht Andres Uus.
ma/Foto MARGUS ANSU TARTU POSTIMEES
TRT03: ANDRUS PRANGLI & ANDRES UUS : RÄPINA, EESTI, 21AUG17 - Pildil Hobbiton Home OÜ juhatuse liikmed, tegevjuht Andrus Prangli (vasakul) ja arendusjuht Andres Uus. ma/Foto MARGUS ANSU TARTU POSTIMEES Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Räpinas käsitööpalkmaju ehitava Hobbitoni juht Andrus Prangli nägi juba eelmisel aastal ekspordikasvu, viimastel kuudel on see ainult suurenenud.

Kümne aasta taguse kriisiajaga võrreldes on praegune turg kõige aktiivsem, seda nii rahaliselt kui ka mahult, vahendab Äripäev. «Vähemalt meie tunneme nii,» lausus Prangli, kui kommenteeris statistikaameti andmeid, et kaupadest eksporditi veebruaris enim mineraalseid tooteid (16% kogu kaupade ekspordist), elektriseadmeid (15%) ning puitu ja puittooteid (11%).

Peamiselt Norra suusakeskustele maju tegeval firmal on nõudlus lakke hüpanud, mistõttu kulub tänavu kolme-nelja kuu asemel tellimuse täitmiseks kuni pool aastat.

«Leida sellises väikeses kohas korralikke töömehi… See võtab aega,» lausus Prangli, kes tahaks töömahu kasvamise ajal töömehi juurde palgata, kuid valitsev tööjõupõud teeb selle raskeks. 

Loe lähemalt Äripäevast. 

Kommentaarid (15)
Copy
Tagasi üles