Kristen Michal «Foorumis»: suitsunurgamehed tulevad nüüd parlamenti tagasi (7)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristen Michal.
Kristen Michal. Foto: Mihkel Maripuu

Jevgeni Ossinovski taandumine ministrikohalt jätab üles palju vastuseta küsimusi. Kas ootamatu vangerdus aitab sotside positsiooni parandada ja kuidas see mõjutab valitsuse töövõimet? Seekordses ETV saates «Foorum»  väitlesid Eiki Nestor, Mailis Reps, Urmas Reinsalu ja Kristen Michal ning arvamuslauas Erik Moora ja Aivar Hundimägi.

«Ma väidaks, et tänane valitsus on ehitatud ühele lihtsale põhimõttele. Suitsunurgas kusagil ta kokku klopsiti ühel hetkel ja suitsunurgamehed tulevad nüüd parlamenti tagasi ja seal suitsunurgas jätkub see tegevus,» viitas opositsioonilise Reformierakonna fraktsiooni liige Kristen Michal Ossinovski taandumisele.

Michali sõnul on Jüri Ratase valitsus üles ehitatud Reformierakonna ajal tehtu eitamisele ning ta tuletas meelde seisaku murdmise lubadust. «Mis murti, oli lihtne ühetaoline maksusüsteem. Murti põhimõte, et keskmine pension on maksuvaba.»

Ühtlasi kritiseeris Reformierakonna saadik teravalt praeguse valitsuse kehtestatud maksusüsteemi. «Kogu see maksusüsteem, mille nimi on «kanapõder» – eestpoolt näeb välja nagu kana ja tagantpoolt põder. Ja kuni veebruarini 2019 selle probleemiga tegeletakse,» ennustas Michal.

Michali hinnangul on praeguse valitsuse alkoholipoliitika pannud inimesi hoopis rohkem kangemat kraami pruukima. «Oleme ausad, mõni aasta tagasi oli 12 liitrit absoluutset alkoholi inimese kohta. Jõuti kaheksa liitrini. See aasta oli prognoos seitse ja pool liitrit. Ma ennustan, et tänase valitsuse sammud on saavutanud vastupidise eesmärgi: see vähenemine ei ole enam nii suur. Nii et sellisena, ma ütleksin, see poliitika olemuselt on samamoodi läbi kukkunud,» ütles Michal.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles