Politsei jättis traagilise õnnetuse põhjustanud mehe narkojoobe määramata

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avarii Purtses
Avarii Purtses Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Jaanuari lõpus ühe inimese hukkumisega liiklusõnnetuse põhjustanud mees oli uimastite mõju all, kuid ametlik ekspertiis selle kohta jäeti tegemata. Politsei väidab, et narkojoovet polnud põhjust kahtlustada.  

Tänavu 28. jaanuaril kella 13 paiku toimus Lüganuse vallas Purtse küla lähedal Tallinna-Narva maantee 137. kilomeetril raske liiklusõnnetus, kus põrkasid kokku sõiduautod Honda Accord ja BMW ning selles hukkus kraavi paiskunud Honda 70-aastane juht, kirjutab Põhjarannik.  

Kui vastassuunda kaldunud BMW juht  pärast avariid Ida-Viru keskhaiglasse viidi, märkasid meedikud õige varsti, et ta käitub kummaliselt ning haiglas tehtud kliiniline test näitaski narkojoovet.

Ent see info ei jõudnud politseisse, sest politseiuurija ei taotlenud asjakohast ekspertiisi, samas ei saa kliiniline olla kohtus tõendiks.

Ida-Viru keskhaigla ortopeedia vanemarst Marje Uudeküll ütles, et nädala jooksul, kui patsient nende haiglas oli, ei tundnud politseist keegi tema vastu huvi. See ei ole arsti sõnul aga nii raskete õnnetuste puhul tavapärane.

Politsei selgitus

Jõhvi politseijaoskonna juhtivuurija Tarmo Kütt ütles Postimehele, et meedikud toimetasid liiklusõnnetusse sattunud 32-aastase raskes seisus mehe haiglasse enne politsei saabumist sündmuskohale. «Mehe varasem taust ja selleks ajaks teada olevad õnnetuse asjaolud ei andnud alust arvata, et mees oli tarvitanud narkootilisi aineid. Samuti ei olnud võimalik tuvastada väliseid joobetunnuseid, kuna mees oli raskes meditsiinilises seisus,» rääkis Kütt. Ta lisas, et õnnetusele järgneval päeval edastas haigla politseile teatise, kus oli kirjas, et mehel ei esinenud joobetunnuseid.

 Uurija sõnul tuli nädal pärast õnnetust politseile kolmandatelt isikutelt info,  et mehel olid siiski narkootilise aine tarvitamise tunnused. Seepeale tehti haiglale päring, et infot kontrollida. «Kuna mehelt võetud proovi alles ei olnud, ei saanud ekspertiisi tagantjärele määrata,» ütles Kütt. Politsei esitas haiglasse täiendava päringu ning 14. veebruaril kinnitati, et mehel esinesid narkootilise aine tarvitamise tunnused.

 Küti sõnul võtavad politseinikud narkoekspertiisi määrates arvesse inimese tausta ning väliseid tunnuseid. Igale õnnetusse sattunud inimesele ei määrata narkoekspertiisi.

 «Peame vajalikuks Ida-Viru keskhaiglaga  kohtuda, et aru saada, miks vajalik info politseini õigel ajal ei jõudnud, kuidas edaspidi sarnaseid olukordi vältida ja leppida kokku edasised tegevused, kuidas infovahetust paremini korraldada,» sõnas uurija.

Ta lisas, et uurijad ühes prokuröriga kaaluvad vastavalt olukorrale, kas inimene üle kuulata enne või pärast ekspertiiside tulemusi. Antud juhul otsustas prokurör meest kahtlustatavana mitte üle kuulata seni, kuni on kogutud piisavalt tõendeid kahtlustuse esitamiseks.

Traagiline õnnetus juhtus 28. jaanuari keskpäeva paiku, kui  Narva poolt Tallinna suunas liikunud sõiduauto BMW kaldus vastassuunavööndisse ja põrkas kokku vastu tulnud sõiduautoga Honda. Kokkupõrke tagajärjel paiskus Honda teelt välja kraavi ja üksi autos viibinud juht hukkus sündmuskohal.

Sõiduautos BMW viibis kolm inimest. Sõiduki roolis olnud 1985. aastal sündinud mees ning tema 1987. aastal sündinud naine ja 2,5-aastane laps, kes said vigastada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles