Video: miks Mark Zuckerberg istus kongressis «grillimise» ajal padjal? (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mark Zuckerberg
Mark Zuckerberg Foto: ZACH GIBSON/AFP/SCANPIX

Veebipõhise suhtlusvõrgustiku Facebook asutaja ja tegevjuht Mark Zuckerberg käis eile, 10. aprillil  USA kongressi ülemkojas ehk senatis andmeskandaali tõttu aru andmas.

USA meedia teatel kestis Zuckerbergi «grillimine» umbes viis tundi, mille jooksul Facebooki esindaja selgitas juhtunut, kuid samas palus vabandust, et tema ega teised Facebooki juhid ei osanud nüüdseks teadaolevaid probleeme, kaasa arvatud isikuandmete leket, võltsuudiste ja vihakõnede laia levikut, ette näha.

Mark Zuckerberg
Mark Zuckerberg Foto: Andrew Harnik/AP/Scanpix

Reporterid panid tähele, et Zuckerberg istus aru andmise ajal nahktoolil, millele oli veel pandud paks nahaga kaetud neljakandiline padi. Oletatakse, et ta tahtis oma 170-sentimeetrise kasvu juures istudes pikem välja paista, mitte sügavasse nahktooli vajuda ja laua varju jääda.

Mark Zuckerberg
Mark Zuckerberg Foto: LEAH MILLIS/REUTERS/SCANPIX

Kohal olnute sõnul ei pandud Zuckerbergi istmiku all olevat patja alguses tähele, kuna tooli tume nahk harmoneerus padja tumeda nahaga.

Mark Zuckerberg
Mark Zuckerberg Foto: USA TODAY Network/USA TODAY Network/Sipa USA/Scanpix
Mark Zuckerberg
Mark Zuckerberg Foto: Ting Shen/imago/Xinhua/Scanpix

Skandaal sai alguse sellest, et Facebook võimaldas juurdepääsu konsultatsioonifirmale Cambridge Analytica oma kasutajate andmetele nagu nende elukoht, haridustee, poliitilised eelistused ja palju muud. Nende põhjal tehti rakendus This is Your Digital Life, mida laaditi alla sadu tuhandeid kordi. Allalaadijate kaudu pääsesid analüütikud Facebooki kasutajate sõprade andmete juurde, saades infot miljonite inimeste kohta. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles