Lukašenka kingib Moldovale mõne traktori (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aljaksandr Lukašenka.
Aljaksandr Lukašenka. Foto: Aleksander Štšerbak/TASS/Scanpix

Moldova president Igor Dodon arutas Valgevene Chișinău-saadiku Sjargei Tšitšukiga Valgevene presidendi Aljaksandr Lukašenka eelseisvat visiiti Chișinăusse, millega seoses kingib Lukašenka Moldovale mõne traktori.

Dodon kirjutas Facebookis, et Lukašenkat on oodata 18.–19. aprillil.

«Visiidi kavas on ette nähtud Lukašenka kohtumine Moldova presidendi ja peaministriga, kahepoolsete lepingute allkirjastamine jne. Lisaks langetas Valgevene riigipea minu palvel otsuse kinkida hea tahte märgiks meie maale mõned tehnikaühikud,» kirjutas Dodon.

Moldova meedia edastas, et Lukašenka allkirjastas korralduse Moldova abistamise kohta. Dokumendis märgitakse, et Valgevene kingib Moldovale viis traktorit MTZ-82 ja kaks MAZ koristusautot. Tehnika saabub Moldovasse lähiajal.

Moldova meedia teatel loodab Valgevene Moldova kaudu saada Euroopast tellimusi oma masinatehastele, sest Moldoval on ELiga vabakaubandusleping.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles