Saksa miljardär jäi mäetõstukist väljudes kadunuks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karl-Erivan Haub
Karl-Erivan Haub Foto: Martin Meissner/AP/Scanpix

Saksa tuntud miljardär, Tengelmanni jaeketi juht Karl-Erivan Haub kadus möödunud laupäeval, 7. aprillil Alpides.

58-aastast ärimeest nähti viimati Itaalia-Šveitsi piiril Klein Matternhorni mäel 3800 meetri kõrgusel, kus ta mäetõstukist väljus ja mobiiltelefoni kasutas, teatab AFP.  

Karl-Erivan Haub
Karl-Erivan Haub Foto: imago stock&people/imago/sepp spiegl/Scanpix

Haubi pere ja sõprade sõnul on ta kogenud mäesuusataja ja mägironija, kes läks möödunud nädalalõpu varahommikul üksinda võistluseks treenima.

Pere teatas politseile ta kadumisest, kui ta ei olnud 7. aprillil kell 16.00 kohaliku aja järgi Zermatti hotelli tagasi jõudnud.

Mäepäästjad käivitasid Haubi otsingud, mida on raskendanud halvad ilmaolud, udu, lumesadu ja lumelaviinioht.

«Meil puuduvad andmed, kus ta olla võib. Teada on, et Haub lahkus liftist Klein Matterhornil ja ta on üksinda. Võimalik, et ta kukkus mõnda mäel olevasse lõhesse,» teatas Itaalia Aosta oru mäepäästemeeskonna juht Adriano Favre.

Klein Matternhorn
Klein Matternhorn Foto: wikipedia.org

Favre sõnul jätkatakse Haubi otsinguid, kuid ta elusana leidmise võimalus kahaneb iga päevaga.

«Minu vend on väga kogenud mägironija ja mäesuusataja. Kuigi ta kadus juba mõnda aega tagasi, ei ole me lootust kaotanud, et ta on elus,» teatas kadunud mehe vend Christian Haub.

Haub on osalenud aastaid Saksa kaitseväe korraldatud Patrouille’ suusa- ja mägironimisvõistlusel. Ta oli enne kadumist selleks treenimas.

Tengelmann grupile kuulub Saksamaal mitu kauplusteketti ja teisi firmasid. Majandusväljaande Forbes andmetel on Haubi perekond maailmas oma rikkuselt 265., Saksamaal aga 20.

Haub on abielus, tal on kaks last.

3883-meetrine Klein Matterhorni mägi asub Itaalia-Šveitsi piiril Penniini Alpides, enamik mäest on Šveitsi Valais’ kantonis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles