Endine Eesti koondise peatreener pikendas soomlastega lepingut

Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Petter Kukkonen (vasakul) Pyeongchangi olümpial Soome koondist juhendamas.
Petter Kukkonen (vasakul) Pyeongchangi olümpial Soome koondist juhendamas. Foto: Tairo Lutter

Aastatel 2007-11 Eesti kahevõistluse ja suusahüppekoondisi juhendanud ning seejärel Soome kahevõistlejate meeskonna etteotsa asunud Petter Kukkonen pikendas kodumaal lepingut ka järgmise olümpiatsükli lõpuni.

Soome suusaliit andis teada, et Kukkoneni  ja koondise füsioterapeudi Jari Hiekkavirtaga sõlmiti uued, 2+2 aasta pikkused lepingud. Koondise peatreenerina sealse süsteemi täielikult ümber ehitanud Kukkoneni töö on kandnud vilja, rõhutas alaliidu spordidirektor Mika Kulmala.

«Petter Kukkonen on teinud tulevaste olümpiamedalistide kasvatamisel suurepärast tööd ja ühise arutelu järel otsustasime seda projekti tema juhtimisel jätkata. Sellele otsuselt oli väga lihtne jõuda, sest treeneritetiimi tehtut saab hinnata kõrge kvaliteedimärgiga,» lausus Kulmala.

«Mul on eriti hea meel jätkata, sest olen olnud praeguste koondislaste arengu esimeste sammude juures. Oleme selle ajaga kasvanud üheks suureks perekonnaks ja koos muudkui kasvanud, läbi õnnestumiste ja ebaõnnestumiste. See protsess on minu jaoks väga eriline,» lausus Kukkonen.

Mulluse hooaja lõpetas Soome rahvuste karika arvestuses viiendana, koondise 22aastane esinumber mahtus MK-etappidel viis korda poodiumile ja lõpetas sarja kokkuvõttes kuuendana.

Hiljutisel Pyeongchangi olümpial Positmehele intervjuud andes tunnistas Kukkonen, et lahkus Eestist pettununa, sest tundis, et talle ei antud siin piisavalt aega tööd lõpuni viia.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles