Trumpi sõjakas säuts külvas ärevust (3)

Martin Kutti
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Donald Trump.
USA president Donald Trump. Foto: NICHOLAS KAMM/AFP/Scanpix

USA presidendi Donald Trumpi suurimaks vaenlaseks on korduvalt nimetatud suhtlusvõrgustikku Twitter, kus tema ja ülejäänud maailma vahel puudub filter – seda demonstreeris president ka eile, saates Venemaa poole teele karmi hoiatuse.

«Venemaa lubab tulistada alla kõik Süüria suunas tulistatud raketid. Pane end valmis, Venemaa, sest nad on tulekul, kenad ja uued ja targad. Te ei tohiks teha koostööd gaasitajast elajaga, kes oma inimesi tapab ja seda naudib,» kirjutas Trump Twitteris, tekitades oma säutsuga ärevust terves maailmas.

Trump jätkas järgmise säutsuga: «Meie suhted Venemaaga pole kunagi nii halvad olnud, seda ka külma sõja ajal. Selleks pole mingit põhjust. Venemaal on vaja, et me nende majandust aitaks, mida oleks väga lihtne teha ja kõik riigid peaksid koostööd tegema. Peataks äkki võidurelvastumise?»

Kremli pressisekretär Dmitri Peskov vastas mõni tund hiljem ja ütles, et Venemaa ei kavatse Twitteri-diplomaatiaga tegemist teha. Kuigi Twitteris diplomaatiat ajada ei taheta, siis esialgu paistab, et Facebook sobib Venemaale paremini.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles