Suurbritannia peaminister kutsus valitsuse erakorralisele istungile

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Theresa May.
Theresa May. Foto: Christopher Furlong/PA Wire/PA Images

Suurbritannia peaminister Theresa May kutsus Süüriaga seoses neljapäevaks kokku erakorralise valitsuse istungi, teatas valitsusjuhi ametkond.

Väljaanne Telegraph kirjutas samal ajal allikaid avaldamata, et May on saatnud allveelaevad Süüriast raketilöögi kaugusele. Ajalehe hinnangul võivad rünnakud Süüriale alata juba neljapäeva õhtul.

May taunis kolmapäeva õhtul Venemaa vetot ÜRO Julgeolekunõukogu resolutsioonile.

"Ma pean seda kohutavaks, kuid ma pole üllatunud," ütles May.

"Keemiarelvade kasutamine ei tohi jääda vastuseta. Me teeme oma lähedaste liitlastega praegu tööd, et selle korda saatnud isikud saaksid vastutusele võetud," ütles May.

USA president Donald Trump peab Süüria presidenti Bashar al-Assadi ja tema Venemaa liitlast vastutavaks keemiarünnaku eest Doumas ja kaalub vastust, kinnitas kolmapäeval Valge Maja.

"President peab Assadi ja venelasi rünnaku eest vastutavaks," ütles Valge Maja eestkõneleja Sarah Sanders ajakirjanikele.

"Kõik variandid on laual. Lõplikke otsuseid pole selles osas langetatud," lisas Sanders.

Trump hoiatas juba varem päeval Venemaad Assadi toetamast ja kuulutas, et "raketid tulevad" vastuseks Douma keemiarünnakule.

"Venemaa tõotab tulistada alla kõik Süüria pihta tulistatavad raketid. Pane end valmis, Venemaa, sest nad tulevad, kenad, uued ja nutikad! Ei maksa olla partner gaasiga tapvale loomale, kes tapab oma inimesi ja naudib seda," kirjutas Trump Twitteris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles