Ametiühing tuletab ennast meelde HKScani suuraktsionäridele (1)

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Streik Rakvere lihakombinaadis jätkub ja ametiühing tuletab ennast meelde täna Turus kogunevatele HKScani suuraktsionäridele.
Streik Rakvere lihakombinaadis jätkub ja ametiühing tuletab ennast meelde täna Turus kogunevatele HKScani suuraktsionäridele. Foto: Meelis Meilbaum

Rakvere lihakombinaadis kolmandat kuud jätkuv streik pole soovitud tulemusi andnud, samuti ei ole tööandja vastanud streikijate poolt 28. märtsil tehtud ettepanekule rahu sõlmimiseks ja ametiühingu tunnustamiseks.

Eeltoodust lähtuvalt otsustasid Rakvere lihakombinaadi ametiühingu liikmed avaldada meelt täna hommikul HKSCani peakontori ees Turus, kuhu kogunesid kella 10-ks koosolekule ettevõtte suuraktsionärid.

"Püüame tähelepanu saada ja soovime ikkagi endast märku anda, et allkirjastada ametiühingu tunnustamisleping või vähemalt saada kinnitust, et tööandja seda teeb," lausus Turus kohapeal viibiv Eesti Ametiühingute Keskliidu (EAKL) organisatsioonisekretär Artjom Arhangelski. "Nõudmised ei ole mitte midagi müstilist."

Arhangelski selgitas, et nende soov on lihakombinaadi ametiühingu tunnustamise kõrval saada kinnitust, et tööandjal ei ole pretensioone käimasoleva streigi suhtes ja et nad nõustuksid astuma läbirääkimistesse kollektiivlepingu sõlmimise osas.

Rääkides soovitud palgatõusust Rakvere lihakombinaadis märkis Arhangelski, et tööandja on küll teinud omapoolsed ettepanekud, kuid seda mitte ametiühingu kaudu, vaid otse töötajatele. "Kõigiga on sõlmitud eraldi töölepingumuudatused. Meie poolt pakutuga nad ei ole nõustunud, aga arvestades praegust olukorda, oleme sellega hetkesituatsioonis rahul. Tõsi, see ei ole see, mis tegelikult töötajaid rahuldaks," lisas ta.

Soome kolleegidega suhelnud Artjom Arhangelski rääkis, et põhjanaabrite ametiühing saatis selle nädala alguses kirja HKScan Estoniale konkreetse nõudmisega kirjutada alla Rakvere lihakombinaadi ametiühingu tunnustamise lepingule. "Selleks on antud aega kuni homse õhtuni. Kui tööandja seda ei tee, siis on selleks puhuks ette valmistatud juba järgmised käigud, mida ma hetkel ei saa kommenteerida," ütles ta. "Tahaksime streigi minevikku jätta, eluga edasi minna ja koostööd teha."

Lisaks on planeeritud homseks Rootsis sealse HKScani ametiühingu Rakvere-teemaline koosolek.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles