Uued tooted: liha grillile ja juurikasaia kõrvale

Maria Joost
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fazer Juurikasari.
Fazer Juurikasari. Foto: Tuuli Mathisen

Ilmad lähevad vaikselt soojemaks ja paljud ettevõtted on välja tulnud oma uute kevadiste toodetega.

Fazer tutvustab Juurikasarja uusi vähendatud jahu- ja suhkrusisaldusega pagaritooteid

Möödunud aastal esmakordselt poelettidele jõudnud menukas Fazeri Juurikasari, milles on kasutatud kuni 38 protsenti värskeid köögivilju, on täienenud kahe uue tervisliku ja maitsva liikme võrra. Sarjast leiab nüüd vähendatud jahu ja suhkru osakaaluga täistera palaleiva kikerherne, porgandi ja kõrvitsaseemnetega ning Juurikasaia peedi ja pastinaagiga.

Fazeri Juurikasarja uudistooted on saadaval nii saia kui ka palaleivakeste kujul – viimasega siseneb sari musta leiva kategooriasse. Kikerherne, porgandi ja kõrvitsaseemnetega Juurika täistera palaleivakeses on 30 protsenti juurvilju ja 27 protsenti rukist, mis muudab toote eriti kiudainerikkaks ning kasulikuks valguallikaks. Rikkalikult kõrvitsaseemneid puisteks annab tootele maitsva ja mõnusalt krõmpsuva tekstuuri.

Juurika täistera palaleivake.
Juurika täistera palaleivake. Foto: Fazer Eesti

«Kikerherned koos teraviljaga annavad organismile kõik vajalikud aminohapped ning tänu suurele kiudainete sisaldusele aitavad need ka kolesteroolitaset alandada ja veresuhkrutaset tasakaalus hoida, sobides hästi diabeetikutele. Nii kiudained kui valk, mida kikerherned ohtralt sisaldavad, aitavad kaasa täiskõhutunde tekkele ja selle püsimisele, mistõttu sobivad palaleivakesed suurepäraselt nii toekaks hommikusöögiks kui tervislikuks vahepalaks,» sõnas Fazer Eesti turundusjuht Joosep Volkmann.

Lisaks populaarsele pastinaagi ja porgandiga Juurikasaiale leiab selle kõrvalt nüüd ka teise lisanditega saialise – Juurikasaia peedi ja pastinaagiga, millest lisatud suhkrud puuduvad. «Kiudainerikas ja valguallikas 32%-lise juurvilja sisaldusega sai on hea alternatiiv neile, kes muidu traditsioonilist valget saia pelgavad. Tervisele kasulikud peet ja pastinaak annavad vähe kaloreid, kuid kindlustavad meie organismis oma toitainelise kooslusega rida kasulikke protsesse,» ütles Volkmann.

Juurikasai.
Juurikasai. Foto: Fazer Eesti

Lisaks kahele uudistootele leiab Juurikate sarjast ka kolmanda, eelmise aasta lõpus müügile jõudnud täistera palaleivakese, milles on märkimisväärne jahu osakaal asendatud läätsede ja bataadiga.

«Valgu- ja kiudainerikka palaleivakese küpsetamiseks on kasutatud 70 protsenti täistera kaerahelbeid ning see on valmistatud juuretisega. Palaleivake sobib suurepäraselt ka aktiivselt spordiga tegelevatele tarbijatele, kuna tootel on tänu seemnetele ning tera- ja kaunviljadele kõrge proteiinisisaldus – koguni 14,7 protsenti. Tegu on ka täistera tootega, mis on Eesti tarbijate hinnangul üks kõige olulisem pagaritoote omadus ostuotsuse sooritamisel,» sõnas Volkmann.

Juurika täistera leivake.
Juurika täistera leivake. Foto: Fazer Eesti

Tema sõnul oli terviseteadlike tarbijate suure poolehoiu võitnud Juurikasari möödunud aastal pagaritoodete kategoorias kõige menukam, mis andis kinnitust sellele, et Eesti tarbija hindab toote juures selle tervislikkust, innovatiivsust ning head maitset. «Eestis on Juurikasai Nielseni möödunud aasta viimase kvartali seisu andmetel paremuselt kuues uudistoode,» lisas Volkmann.

Coca‑Cola HBC on toonud turule uue brändi FUZETEA

FUZETEA - ideaalne kooslus teest, mahlast ja ürtidest, mille on arendanud The Coca‑Cola Company ja mis on juba edukas 52 riigis üle kogu maailma. Nüüd on ka Euroopa tarbijatel võimalik teha paus, võtta aega endale ja nautida põnevat ja maitsvat jäätee elamust.

Fuzetea.
Fuzetea. Foto: The Coca-Cola Company

FUZETEA maitsed on järgnevad:

  • Virsikumaitseline hibiski ja musta tee ekstraktiga
  • Mangomaitseline kummeli ja rohelise tee ekstraktiga
  • Tsitrusemaitseline rohelise tee ekstraktiga
  • Sidrunimaitseline sidrunheina ja musta tee ekstraktiga
  • Metsamarjamaitseline musta tee ekstraktiga

Maks&Moorits üllatab uudsete lahti lõigatud toorvorstikeste ja laienenud Premium sarjaga

Saabuva suvehooaja märksõnad Maks&Mooritsa tootearenduses on huvitavad maitsed ja uudsus. Maks&Moorits toob 12 uudistoote seas turule laienenud Premium- sarja ning põnevad lambasooles toorvorstid, mille maitseid kujundavad sinihallitusjuust, röstsibul ja tšilli. Samuti on sortimenti lisandunud mugavustootena Eesti esimesed toorvorstikesed, mis on pakendis juba lahti lõigatud.

Šašlõkk välisfileest.
Šašlõkk välisfileest. Foto: Maks & Moorits

Atria müügidirektori Meelis Laande sõnul on Maks&Mooritsa Klassikalises marinaadis šašlõkk jätkuvalt enimmüüdud šašlõkk Eestis ning Maks&Mooritsa Maitselt mahe grillvorst tarbija eelistatuim grillvorst Eestis. «Meie šašlõkkide müügi käive on 2016. aastaga võrreldes kasvanud 26 protsenti,  mis kinnitab jätkuvalt, et tarbija eelistab traditsioonilisi maitseid ja kindlat kvaliteeti. Seetõttu laiendasime suvele mõeldes oma Premium-sarja ja toome turule käsitsi lõigatud šašlõki seakaelakarbonaadist, mis on üks parimaid šašlõki tooraineid. Meie uus Premium-šašlõkk on ühtlasi pakendatud karpi ja seetõttu on seda grillimisel igati mugav kasutada,» ütles Laande.

Traditsiooniliste maitsete kõrvale on välihooajal lisandunud tuntud jaapanipärases kastmes Maks&Mooritsa šašlõkk teriyaki marinaadis, mis on samuti seakaelakarbonaadist käsitsi lõigatud. «Ürtide eelistajatel on põhjust rõõmustada, sest meie sortimenti on lisandunud ürtidega šašlõkk välisfileest, kus taiste sea välisfilee lõikudele annavad ürdises marinaadis tooni till, münt, basiilik ning aed-piprarohi,» tutvustas Atria müügidirektor.  

Meelis Laande märkis, et jätkuvalt on lambasooles toorvorstid ühed tarbija eelistatuimad suvised grilltooted. «Sel hooajal pakume sinihallitusjuustuga lambasooles toorvorstikesi, kus üksteist täiendavad sinihallitusjuustu pikantne soolasus ja liha mahedus. Samuti on sortimenti lisandunud vähese tšilliga toorvorstikesed ning lambasooles toorvorstikesed röstsibulaga,» sõnas Laande. Maks&Moorits on Eesti esimene lihatööstus, mis toob esmakordselt turule uue tehnoloogia abil valminud lahti lõigatud toorvorstikesed. Valikus on kaks maitset- kolme sibula toorvorstikesed ja ürdi toorvorstikesed.

Toorvorstikesed.
Toorvorstikesed. Foto: Maks ja Moorits

Maks&Mooritsa grillvorstide valik on täienenud 77,7 protsenti lepasuitsu grillvorstiga, milles parim kvaliteet tuleneb liha sisalduse tasakaalust, et säiliks vorsti maitse ja struktuur.

Täiesti uus toode, millega Maks&Moorits lihasõpru üllatab, on ribiplaat Teriyaki marinaadis. «Tuntud jaapanipärases marinaadis ribiplaat on kodumaisele tarbijale uudistoode, mida on mugav küpsetada ning suvistel grillipidudel lihasõpru kostitada,» rääkis Laande. Teriyaki fännidele mõeldes tullakse välja samas marinaadis peekonilõikudega, mis on grillimiseks parajalt paksud ja mõnusalt mahlakad.

Ribiplaat.
Ribiplaat. Foto: Maks & Moorits

Grill-liha tootearenduses on Maks& Moorits rõhku pannud väiksemale rasvasisaldusele ning maitsetele, kus sea välisfileest ürdiõli marinaadis annavad grill-lihale tooni välihooaja superstaarid till, münt, basiilik ning aed-piprarohi. «Selle grill-liha teeb eriliseks madal, vaid 9 protsendiline rasvasisaldus,» lisas Laande.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles