Tuntud oravate hurraaga alanud vanadekoduäri on takerdunud

Mari Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Käru südamekodu
Käru südamekodu Foto: Südamekodud OÜ

Vananevas ühiskonnas hooldekoduäris jala ukse vahele saamine võib tunduda kavala viisina kukrut täita, kuid konkurentide hinnangul on turul juba küllalt  teenusepakkujaid ja omavalitsused ei tõtta just ummisjalu kuulsate reformierakondlastega käsi lööma.

Veel hiljaaegu olid Rain Rosimannus ja Martin Kukk ühed mõjukaimad reformierakondlased, alates mullusest talvest üritavad nad koos äri teha ja hooldekodupidajatena kanda kinnitad. Kuke eestvedamisel lõid nad firma OÜ Südamekodud, millest igaühele kuulub kolmandik ning hiljem liitus varem samuti oravaparteisse kuulunud investor Rene Ilves.

Juba mõnda aega on nad valdades sagedased külalised. Iga nädal tehakse vähemalt üks väljasõit ja maakonnalehtede vahendusel tilgub järjest uudiseid sellest, kus nad on jälle maad kuulamas käinud ja avaldanud soovi kohalik hooldekodu enda kontrolli alla saada ja et kohe-kohe ilmselt saavadki. Päris libedalt pole asjad siiski sujunud. Neil on seni õnnestunud lülitada oma Südamekodude ketti kaks vanadekodu – üks Järvamaal Kärus ja teine Setomaal Värskas. Teel Eesti suurimaks hooldekodude pidajaks – just selline on nende ambitsioon – pole neil praegu rohkem edu olnud. 

Nad üritavad siseneda turule, mis on konkurentide sõnul juba täis. Seda arvamust näivad kinnitavat ka numbrid: sotsiaalministeeriumi kogutud statistika järgi on igal aastal Eesit üldhooldekodudes ehk n-ö vanadekodudes üle 500 vaba koha (vt graafik).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles