Pirita linnaosavalitsus asus Merivälja sadama planeeringuvaidluses elanike poolele (1)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui Merivälja muuli detailplaneeringu arutelu lõpus küsiti, kes on sadama rajamise vastu, tõstsid kõik saalisviibijad käe.
Kui Merivälja muuli detailplaneeringu arutelu lõpus küsiti, kes on sadama rajamise vastu, tõstsid kõik saalisviibijad käe. Foto: Liis Treimann

Pirita linnaosavalitsuses toimus teisipäeva õhtul ümarlaud, kus arutati jahisadama ehitamist aadressile Ranna tee 1, linnaosakogu ja linnaosavalitsus said arutelult sisendit oma seisukoha kujundamiseks.

«Olen rääkinud Ranna tee 1 detailplaneeringust linnaosakogu liikmetega, kohalike seltside ja elanikega. Samuti olen põhjalikult tutvunud detailplaneeringuga ja erinevate laekunud ettepanekutega. Leian, et plaanitav ehitis ei arvesta avalikku huvi ja praegu pole võimalik hinnata ka selle mõju keskkonnale. Seetõttu saan öelda, et mina olen kindlasti praeguse lahenduse vastu,» ütles linnaosavanem Alina Tubli.

Esitatud planeering on 17 protsendi ulatuses omaniku maa-alal, ülejäänu on planeeritud linna maale. Linnaosavanem lisas, et teiste probleemide hulgas on ignoreeritud ka lähteülesannet. «Detailplaneeringu koostamise lähteülesanne näeb ette, et detailplaneeringust on vaja esitada mitu varianti. Seda pole kahjuks tehtud. Samamoodi pole arendaja kindlalt öelnud, millises osas on ta valmis praegust detailplaneeringut muutma,» lisas Tubli.

Fausto Capital OÜ soovib aadressile Ranna tee 1 ehitada kolmekorruselise jahisadama koos restorani ja hotelliruumidega. Planeeritavas kohas asub Merivälja muul, kus on praegu looduslik kivine rand. Rannast avaneb vaade Tallinna siluetile.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles