Video: Vene telekanal näitas Mesikäpa šokolaadi kui USAs müüdava ellujäämispaketi osa (7)

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vesti uudis ellujäämisvarudest.
Vesti uudis ellujäämisvarudest. Foto: Kuvatõmmis uudistest

Teisipäeva õhtul jagas Vene telekanal Vesti näpunäiteid neile, kes pelgavad kolmandat maailmasõda. Vene ajakirjaniku sõnul on USAs juba müügil spetsiaalsed varud kriisi üleelamiseks ning suures plaanis näidati Kalevi Mesikäpa šokolaadi.

«Ajal, mil politoloogid ja sõjalised eksperdid analüüsivad võimalikke stsenaariume, on neid, kes kiirustavad juba hüsteeriat õhutama,» rääkis Vesti saatejuht, kelle sõnul levivad veebis juba kuuldused kolmandast maailmasõjast. 

Teemat selgitama kutsutud ajakirjanik kinnitas, et paanika pole vallandunud mitte Venemaal, vaid USAs, kus pärast Donald Trumpi presidendiks saamist läheb väga hästi punkritootjate elu. «Punkrid on nüüd taskukohased juba igaühele,» lisas ta.

Ka olevat ajakirjaniku sõnul USAs supermarketites müügil juba ellujäämispaketid, kus on kõik läbimõeldud ehk 1000 dollari eest saab 6000 portsjonit süüa.  USA ellujäämispakkide ühe osana näidatigi Mesikäpa šokolaadi.

Varude soetamisel kehtib rusikareegel – vähem magusat ja rohkem vett. «Maiustused tuleks jätta eelmisse ellu, sest see tekitab janu, aga vesi on kõige väärtuslikum,» rääkis ajakirjanik. Ta lisas, et päris kõike pole ka mõtet varuda, sest näiteks riis säilib kuni kaheksa aastat, kaerahelbed kolm kuni seitse, konservid kuni viis, oliiviõli kaks kuni kolm ja piimapulber viis aastat. Lisaks söögile ja veele soovitati varuda ka ravimeid sh joodi raketirünnaku puhuks.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles