Ferrari tuvastas mehaaniku ränga vigastusega lõppenud õnnetuse põhjuse (3)

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ferrari mehaanik Francesco Cigarini murdis õnnetuses mitmest kohast jala.
Ferrari mehaanik Francesco Cigarini murdis õnnetuses mitmest kohast jala. Foto: Giuseppe Cacace/AP/Scanpix

Ferrari vormel 1 tiim teatas, et on saanud jälile probleemile, mis põhjustas eelmisel nädalavahetusel peetud Bahreini etapil boksis ränga õnnetuse: Kimi Räikkönenile anti enneaegne luba rattavahetusest lahkuda, mistõttu mehaanik Francesco Cigarini jäi tema auto alla ja murdis mitmest kohast jalaluu.

Itaaliakeelse portaali Motorsport.com teatel ei soovi tiim probleemi täpset olemust konkurentidele avalikustada, kuid kinnitab, et võtab vajalikud meetmed vältimaks sellise õnnetuse kordumist. Nii palju siiski avaldati, et süsteemile, mis teatab automaatselt, kui rattad on uuesti auto külge kinnitatud ja annab sõitjale lahkumiseks rohelise tule, lisatakse täiendavaid andureid.

Ferrari kasutab nimelt sõitja rajale lubamisel automaatset punaste-roheliste tulede süsteemi, mitte vanamoodsat «pulgakommimeest». Juba vahetult pärast õnnetust kahtlustati, et kuna mehaanikud ei saanud Räikköneni auto alt tagumist ratast kohe kätte, võis see jätta süsteemile mulje, nagu oleks rattavahetus juba lõpule viidud.

Lisaks rõhutas Ferrari, et Cigarini vigastusega lõppenud õnnetus pole kuidagi seotud sellega, mis juhtus Räikköneni autoga reedesel vabatreeningul. Siis lubati soomlase Ferrari rajale nii, et parempoolne esiratas oli korralikult kinnitamata. FIA trahvis Ferrarit selle eest 5000 dollariga, pühapäevase võidusõidu ajal juhtunu tõi aga kaasa juba 50 000 dollari suuruse trahvi.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles