Talispordi juveel müüdi 300 000 dollari eest maha (1)

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa tipu vallutanud laskesuusatamine seisab silmitsi viimaste aastate suurima skandaaliga.
Euroopa tipu vallutanud laskesuusatamine seisab silmitsi viimaste aastate suurima skandaaliga. Foto: Sergei Bobylev/Sergei Bobylev/TASS

Kui palju sularaha mahub väikesesse diplomaadikohvrisse? IBU asepresident Aleksandr Tihhonov pakkus kuni 300 000 dollarit, Venemaa laskesuusaliidu president Aleksandr Kravtsov arvas, et äkki mahub ikkagi 400 000 dollarit.

Selline arutelu toimus viis aastat tagasi ning jätkus kirglikult ka pärast Moskva dopingulabori endise juhi Grigori Rodtšenkovi ruumi sisenemist. Küsimus oli äärmiselt oluline, sest jutt käis summast, mida maksta Rahvusvahelise Laskesuusaliidu (IBU) norralasest presidendile Anders Bessebergile selle eest, et too kaitseks Venemaa laskesuusatajate huve, väidab Rodtšenkov.

Tuleb välja, et väikesesse diplomaadikohvrisse võiks mahtuda umbes 300 000 dollarit. Nimelt avaldas Norras majanduskuritegusid uuriv üksus Ökokrim teisipäeval pressiteate, kus kinnitas, et alustas Bessebergi suhtes just 300 000 dollari suuruse altkäemaksu võtmise uurimist. Veidi varem oli Austria kriminaalpolitsei korraldanud põhjaliku läbiotsimise Salzburgis asuvas IBU kontoris, läbi otsiti ka Bessebergi Norras asuv kodu.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles