VIDEO: Õpi beatboxi! Eesti beatboxikuningas Cuba näitab trikke.

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
  • Beatbox on äge ja igaüks saab seda teha!
  • Beatboxi kuningas Cuba näitab, kuidas asi käima saada.
  • "Legendide lahingus" on Cuba kõige alus - tema biidil toimuvad kõik võitlused.

Beatbox on noorte hulgas kuum teema ja pole ime ka - saad kuhu tahes oma ägeda ja energilise rütmimasina kaasa võtta. Beatboxis pole vaja ei voolu ega ühtegi trummilaadset objekti, kõiki vingeid rütme saab toota isikliku hääleaparaadiga. Sõprade silmis teenid seda kunsti vallates kindla peale plusspunkte!

Saates «Legendide Lahing» on Eesti parim beatboxi äss Cuba kõige tähtsam mees - tema rütmid on iga sõnasõja aluseks. Tema poolt tulevad alati esimesed taktid ja siis alles liituvad riimid. Räpis on rütm ja rütmitunne kõige alus. Aga kes on see salapärane Cuba ise?

Cuba lisab sõnasõjale biiti.
Cuba lisab sõnasõjale biiti. Foto: Mihkel Maripuu

«Ma olen Ülenurme poiss,» tutvusab end Cuba. «Sõpradega omas hoodis hakkasime umbes viisteist aastat tagasi beatboxiga katsetama. Nägin kuskilt videotest ja sealt see külge jäi - siiamaani meeldib!»

Kõrvalt kuulates tundub beatbox korralik suugümnastika, huuled liiguvad kiiremini kui puhkpillimängijal. Cuba tulistab ägedaid biite mängleva kergusega, nii et tekib kiustaus ise ka proovida, kuid asi pole pooltki nii lihtne kui paistab! Algaja huultelt kostab pigem haledaid puukse kui lahedaid biite.

Legendide lahing - Cuba õpetab, kuidas biiti teha.
Legendide lahing - Cuba õpetab, kuidas biiti teha. Foto: Pilt videost

Mis võiks olla see saladus on, miks beatbox noorte hulgas tohutu kiirusega populaarseks on saanud? Kas üheks tõukejõuks on innustav eeskuju «Legendide Lagingus»?

«Tahaks väga loota,» nõustub Cuba. «Aga üldiselt see beatboxi community üle terve maakera hoiab kokku ja paneme hullu!» Cuba kohta saad rohkem teada tema instagramist, fännilehe leiat siit!

Vaata videost, mis on number üks harjutus, millega algust teha, et ka ise asi käppa saada?

Usu, kui kirega asja kallale asud, läheb õppimine kiirelt, viisi pidada pole vaja ning jõudu beatbox ei nõua. Sõprade seas teenid aga kindlasti plusspunkte juba esimeste biitidega!

Cuba on ootevalmis, nii kui võistlejad temalt biiti küsivad, annab ta kohe tuld.
Cuba on ootevalmis, nii kui võistlejad temalt biiti küsivad, annab ta kohe tuld. Foto: Mihkel Maripuu
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles