Kadõrov: Putini ametiaega tuleb pikendada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ramzan Kadõrov.
Ramzan Kadõrov. Foto: Mikhail Metzel/TASS/Scanpix

Vene Tšetseenia vabariigi juht Ramzan Kadõrov leiab, et Venemaal ei ole muud võimalust kui Vladimir Putinit presidendina edasi pidada, seepärast tasuks mõelda lahendusele, kuidas riigipea volitusi pikendada kauemaks kui kaheks ametiajaks.

«Kuni praegune president on tervise juures, ei tohi me muu riigipea peale mõelda. Vaat selline on mu isiklik arvamus ja ma ei muuda seda. Praegu ei ole muud võimalust kui Putin,» ütes Kadõrov Interfaxile.

«Seepärast arvan, et me võiks võtta vastu otsuse riigipea volituste pikendamise kohta selliselt, et ei pruugiks piirduda kahe ametiajaga. Miks Hiina saab, Saksamaa saab (Hiinas võeti hiljuti vastu otsus mitte piirata presidendi ametiaega kahega, Saksamaal asus Angela Merkel neljandat korda kantsleriametisse), meie aga mitte?!» küsis Tšetšeenia liider.

«Kui rahva huvides on vaja, miks me ei saa teha muudatust? Ütlen enda kohta üldse: Me ei pea isegi Putinilt endalt küsima! Rahvas, föderatsiooninõukogu, riigiduuma, muud riigiasutised peavad algatama ja võtma vastu sellise otsuse, koguma allkirjad ja panema rahvahääletusele,» ütles Kadõrov, kes on kindel, et lõpptulemusena toetataks sellist ideed. 

Putin vannutatakse 7. mail presidendiks neljandaks ametiajaks, mis kestab 2024. aasta maini.

Vladimir Putin.
Vladimir Putin. Foto: Alexei Druzhinin/AP/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles