Viisavabalt Valgevenesse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sihai Yury

2017 aasta jaanuaris teatas Valgevene viisa vabast sissesõidust 80 riigi kodanikele, 39 nendest on euroopa riigid. Mida see tähendab? Tegelikult seda, et nüüd ei ole tarvis tasuda konsulaartasu, kulutada aega dokumentide vormistamiseks ja viisa saamiseks. Soovi korral osta pilet lennukile ja lenda Valgevenesse või sõida sinna autoga.

Foto: Sihai Yury

Kuidas see täpselt töötab? Viisavabalt saab Valgevenesse, kasutades järgnevaid viise:

1.Riikliku lennujaama Minsk kaudu. Kui eelistate lennata, siis see on kõige mugavam viis saabuda Valgevenesse. Minskist algavad praktiliselt kõik ekskursioonid ja siin on kõige laiem elamisvõimaluste valik ning võimalus jõuda igasse Valgevene punkti, kuna siit väljuvad kiirrongid kõikidesse oblasti keskustesse. Selline riigipiiri ületamise viis võimaldab olla Valgevenes ajavahemikul mitte üle 5 ööpäeva, kuid juba 2018 aasta juunis tahetakse see ajavahemik pikendada kuni 10 päevani.

Foto: Sihai Yury

2.Teine viis jõuda Valgevenesse – isikliku sõidukiga läbi piiripunktide, mis asuvad Bresti ja Grodno oblastis. Riigi külastamiseks peate soetama ekskursiooni ükskõik milliselt turismifirmalt. Valgevenes viibimise päevade arv sel viisil on piiratud ekskursiooni ajavahemikuga ja maksimaalselt kuni 10 päeva.

Foto: Sihai Yury

Kohad, mida võiks nende päevade jooksul külastada:

Foto: Sihai Yury

Samuti võib parandada oma tervist Sanatooriumis „Energetik“ või Sanatooriumis „Ružanski“

Miks tasub sõita Valgevenesse?

  • Ökoloogiliselt puhtad põllumajandustooted.
  • Odav ja kvaliteetne ravi sanatooriumites.
  • Ilus loodus: Valgevene on kuulus oma rahvusparkide ja kaitsealade poolest. Sageli on lubatud kalapüük või jahipidamine.
  • Lahked ja sõbralikud inimesed.
  • Hea teenindus ning teenuste tase.
Foto: Sihai Yury

Esimesel aastal kasutasid viisavaba sissesõidu võimalust üle 83 000 inimese.

Vaata lähemalt: https://vetliva.com

Copy
Tagasi üles