Rail Balticu juht: asjade areng on kümne protsendi kaugusel punktist, kust pole enam nagunii tagasiteed (17)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rail Balticu juht Baiba Rubesa Tallinnas Swissotelis Rail Balticu foorumi vaheajal.
Rail Balticu juht Baiba Rubesa Tallinnas Swissotelis Rail Balticu foorumi vaheajal. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Rail Balticu lätlannast tegevjuht Baiba Rubesa ütleb rohkem kui neljasaja Eesti peamiselt kultuuritegelase uue raudtee vastast kirja kommenteerides, et Balti riikide kavandatav ühendustee Euroopa südamesse ei pruugi selget kasu tuua protestikirja autoreile, küll aga toob see kindlasti kasu nende lastele ja lastelastele.

«Kui raudtee lõpuks tööle hakkab, toob see kasu just järgmistele põlvkondadele,» räägib Rubesa (63) homses Arteri kaaneintervjuus. «Nad võidavad ajas, juurdepääsus Euroopale, kiiruses. Lisaks tugevdab uus raudtee Kirde-Euroopat nii majanduslikust kui julgeoleku vaatevinklist.»

Vastates etteheitele, et Rail Balticu tasuvusuuringud on vigased ja seega on Rail Balticu sotsiaalmajanduslik mõju Eestile negatiivne, märgib Rubesa, et igasugused arvutuste põhjal tehtud hinnangud hakkavad ka edaspidi muutuma, olgu suuremaks või väiksemaks. «Nii juhtub iga äriprojektiga,» lisab ta. «Aga need arvud, mis meil praegu on, on sellised, mis lubavad öelda, et me ei saa lubada selle raudtee mitteehitamist.»

Seetõttu kutsub Rubesa neljasadat protestikirja kirjutanut nõustuma sellega, et Rail Baltic saab ehitatud, sest ta on enda sõnul veendunud, et asjade areng on ainult kümne protsendi kaugusel punktist, kust pole enam nagunii tagasiteed.

Rubesa andis Arteri esindajale Priit Pulleritsule ligi poolteist tundi kestnud intervjuu nädala algul Tallinnas toimunud mitmesaja osavõtjaga Rail Balticu foorumil.

Kommentaarid (17)
Copy
Tagasi üles