Töötajate põud süveneb (3)

Kristi Malmberg
, majandustoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukrainast pärit maasikakorjajad käsi pesemas. Üks võimalus tööjõupuudust leevendada on palgata inimesi väljastpoolt Eestit.
Ukrainast pärit maasikakorjajad käsi pesemas. Üks võimalus tööjõupuudust leevendada on palgata inimesi väljastpoolt Eestit. Foto: Tairo Lutter

Olukord tööjõuturul on läinud nii keeruliseks, et Tööandjate Keskliit hakkas probleemile suurema tähelepanu pööramiseks koostama kvartaalset tööjõutermomeetrit. 

Erinevaid näitajaid arvesse võtva tööjõutermomeetri järgi on tänavuse aasta esimese kvartali näit juba 31 kraadi, mis viitab, et tööjõuturul kisub tuliseks.

Tööandjate Keskliidu juhi Toomas Tamsare sõnul on täitmata töökohtade arv suur ja töötuse määr püsib madalal. Samal ajal on tööealise elanikkonna tööjõus osalemine taasiseseisvunud Eesti kõrgeimal tasemel, mis näitab, et vaba tööjõudu on vähe.

Tamsare sõnul on põhiküsimuseks, kuidas üha väiksema tööjõuga riiki üleval pidada. «Demograafiliste suundumuste tõttu peab üha väiksem arv tööealisi inimesi ülal pidama kasvavat hulka ülalpeetavaid,» nentis Tamsar.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles