Pildid: Gaza-Iisraeli piiril puhkesid taas verised kokkupõrked (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Gaza-Iisraeli piiril puhkesid täna taas kokkupõrked pärast seda, kui mitu tuhat palestiinlast kogunes kolmandat reedet järjest juudiriigi piiritara juurde meelt avaldama.

Kahel varasemal reedel sai kokkupõrgetes Iisraeli sõduritega surma ühtekokku 33 protestijat ja vigastada mitusada.

Proteste alustati 30. märtsil ja need on väljakutseks Iisraelile, kes rahvusvahelisest kriitikast hoolimata on otsustanud tõrjuda meeleavaldajaid lahinglaskemoonaga. 

Juba hommikul kogunes mitmel pool Gaza sektori piirile tuhandeid inimesi ja kohe tekkisid vähemalt kahes kohas ka esimesed kokkupõrked kividega loopivate palestiinlaste ja Iisraeli sõdurite vahel.

Gaza tervishoiuministeeriumi teatel sai vähemalt kaheksa palestiinlast vigastada, ühel on kuulihaav peas.

Kannatada said peamiselt Gaza linnast idas protestivad palestiinlased, kuid kaks inimest sai viga ka Gaza keskosas Al-Bureiji lähedal. Suuremat rahvamassi on piirile oodata pärastlõunal, kui iganädalased palvused läbi saavad.

Protestidega avaldatakse toetust Palestiina põgenike naasmisele aladele, kust nad 1948. aastal Iisraeli riigi loomisega kaasnenud sõja ajal põgenesid või välja saadeti, ja need peaksid kulmineeruma enne Iisraeli riigi rajamise 70. aastapäeva mai keskpaigas.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles