Hispaania andis Saksamaale uut infot Puigdemonti väljaandmiseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Carles Puigdemont Berliinis.
Carles Puigdemont Berliinis. Foto: Michael Sohn/AP/Scanpix

Hispaania prokuratuur andis Saksa võimudele uut teavet endise Kataloonia presidendi Carles Puigdemonti kohta, mille alusel soovitakse tagaotsitava mehe üleandmist, teatas Hispaania justiitsminister täna.

Ministri Rafael Catala sõnul kohtusid Saksa ja Hispaania pooled eile Haagis Euroopa Liidu justiitsagentuuris Eurojust. Saksamaa kohus otsustas eelmisel nädalal keelduda Hispaania võimude taotlusest Puigdemonti väljaandmise kohta mässusüüdistuse alusel.

Saksa politsei pidas Puigdemonti kinni 25. märtsil, kui ta oli pärast Soome külastamist saabunud autoga Taanist Saksamaale, et sõita tagasi Belgiasse, kus ta on elanud paguluses alates eelmise aasta oktoobrist.

Schleswig-Holsteini kohtu sõnul ei ole mässamine Saksa seaduste järgi karistatav ning selle lähim vaste Saksamaal on riigireetmine. Riigireetmise süüdistused aga Puigdemonti puhul ei kehti, kuna tema teod ei hõlmanud vägivalda, otsustas kohus.

Catala sõnul võib uus informatsioon aidata Saksa prokuratuuril kinnitada vägivalla kasutamist ja sellega tagada ametniku deporteerimine. Hispaania päevalehe El Pais sõnul sisaldab uus informatsioon videomaterjale ja politseiraporteid väidetavate vägivallaintsidentide kohta.

Kataloonia liider võidakse veel välja anda riigi raha väärkasutamise süüdistuse alusel, kuid see vajab põhjalikumat tõendamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles