Nädalavahetusel on oodata värskendavat vihmasabinat

Sander Punamäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vihmavari.
Vihmavari. Foto: Eeva Kaun

Riigi ilmateenistuse andmetel on kuiva õhumassiga kõrgrõhkkond jõudnud oma teekonnal Baltimaade idapiiri taha ja hoiab esialgu meie taeva pilvedest puhta.

Alles õhtutundidel läheneb Lääne-Eesti saartele ilmamuutusest märku andev hall pilvemass, millest juba homme värskendavaid vihmasabinaid võib oodata.

Enne seda jagub tänasesse päeva rohkelt päikesepaistelisi hetki. Puhub nõrk idakaare tuul ja õhutemperatuur tõuseb 12..17°C-ni, rannikul on kohati jahedam.

Pühapäeval jõuab Poolast teed alustanud madalrõhulohk Eesti kohale. Öösel pilvisus tiheneb kõikjal ja alates Edela-Eestist hakkab sadama vihma. Puhub nõrk lõunakaare tuul. 

Õhutemperatuur on 2..7, Kirde-Eestis langeb öö hakul nullilähedale. Pühapäeva päev möödub mitmel pool vihmasena, tuul on nõrk ja muutliku suunaga. Õhusooja on sajupilvede all 7..12°C, selgimiste korral kerkivad termomeetrinäidud kohati kuni 15°C-ni.

Esmaspäeval kujuneb Baltimaade kohal välja väheaktiivne madalrõhuvöönd. Ilm tõotab tulla Eestis üsna pilvine, kohati sajab hoovihma ja öösel võib udu olla. Tuul on nõrk ja muutliku suunaga. Õhutemperatuur on öösel 1..7, päeval 8..14, rannikul kohati 5°C.

Teisipäeval (17.04.) tugevneb Skandinaavia aladel kõrgrõhkkond ja selle mõju suureneb vähehaaval ka Eestis. Taevas püsib esialgu valdavalt pilvine ja kohati sajab hoovihma. Puhub suhteliselt nõrk läänekaare tuul. Õhutemperatuur on öösel 1..7, päeval 8..14°C, rannikul on kohati jahedam.

Kolmapäeval (18.04.) ja neljapäeval (19.04) saab Läänemere ääres põhiliseks ilmakujundajaks Skandinaavias laiuv kõrgrõhkkond ja selle meelevalda jääb ka Eesti. Pilved hõrenevad vähehaaval ja ilm on olulise sajuta. Kolmapäeval puhub nõrk läänekaare tuul, neljapäeval tuul tugevneb veidi. Õhutemperatuur on öösel 2..7, päeval sisemaal 12..16°C, rannikualadel jäävad näidud valdavalt alla 10°C.

Reedel (20.04) jõuab mööda kõrgrõhkkonna serva Eestisse uus kogus sooja. Pilvi on vähe ja ilm sajuta. Puhub mõõdukas läänekaare tuul, põhjarannikul võib tuul jõulisem olla. Õhutemperatuur on öösel 3..8, päeval 14..18, Lõuna-Eestis ei ole välistatud ka 20°C, meretuulega rannikul on sooja tagasihoidlikult 7..10°C.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles