Trump tahab endise FBI juhi valetamise eest kohtu alla anda (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Donald Trump.
USA president Donald Trump. Foto: Xinhua/Sipa USA/Scanpix

USA president Donald Trump süüdistas täna Föderaalse Juurdlusbüroo (FBI) endist juhti James Comeyt salainfo lekitamises ja ütles, et ta tuleks kongressile vande all valetamise eest kohtu alla anda.

«James Comey on tõestatud LEKITAJA & VALETAJA. Sisuliselt kõik Washingtonis leidsid, et ta tuleks kohutava töö eest vallandada, kuni ta vallandatigi,» säutsus Trump, kes Comey vallandas.

«Ta lekitas salainfot ja tuleks selle eest kohtu alla anda. Ta valetas kongressile vande all,» lisas president.

Vabariiklased valmistuvad Comey raamatu avaldamisega saabuvaks tormiks ja on praeguseks püsti pannud näiteks veebilehe, kus nimetatakse FBI eksjuhti valetajaks.

Washingtonis on aga vabariiklaste ja demokraatide seas Comey maine Trumpi omast oluliselt parem, sest FBI eksjuht teenis kolme erineva presidendi alluvuses.

Väidetavalt on uues raamatus küllaltki vähe räägitud Venemaa sekkumisest USA valimistesse ja seostesse Trumpi kampaaniameeskonnaga. Comey ei tohi käimasoleva uurimise tõttu sellest lähemalt rääkida.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles